Duvet coat: Το πιο ζεστό παλτό που θα σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι ακόμη μέσα στο κρεβάτι σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Duvet coat: Το πιο ζεστό παλτό που θα σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι ακόμη μέσα στο κρεβάτι σου
Photo Credit: Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Το κατάλληλο πανωφόρι για σένα που θέλεις να μείνεις λίγο παραπάνω κάτω από το πάπλωμα σου το πρωί. 

Το πρωινό ξύπνημα είναι ένα από τα πιο δύσκολα tasks της μέρας. Το κλειδί είναι να μπορέσεις να σηκωθείς από το κρεβάτι και να συρθείς έξω από το πάπλωμα σου. Γενικά, η σχέση με το πάπλωμα είναι ιερή και όλοι την αναπολούμε μέσα ατο καλοκαίρι, αφού ως γνωστόν δεν υπάρχει καλύτερος ύπνος από αυτόν που κάνεις με το πάπλωμα σου. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να έπαιρνες αυτή την αίσθηση μαζί σου και την υπόλοιπη μέρα; Μάλλον ακούγεται ιδανικό.

Βέβαια, εδώ θα μου πεις ότι ναι μεν αγαπάς το παπλωματάκι σου, αλλά δεν έχεις καμία πρόθεση να κυκλοφορείς σαν άλλη Bridget Jones με ένα πάπλωμα τυλιγμένο γύρω σου. Μη φοβάσαι, το πιο stylish πανωφόρι, που θυμίζει το πάπλωμα σου, είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις και του φετινού χειμώνα και ακούει στο όνομα duvet coat.

https://www.instagram.com/p/CbEVY0OusG6

Το duvet coat θα γίνει το go to παλτό του 2023.

Το duvet coat είναι εκείνο το παλτό, που ακροβατεί ανάμεσα στα καπιτονέ και puffer jackets. Είναι πιο χοντρό από ένα απλό καπιτονέ μπουφάν και πιο elegant από ένα edgy puffer. Επίσης, για ένα φουσκωτό παλτό, και όχι μπουφάν, που έχει δηλαδή κατά κανόνα maxi μήκος και φερμουάρ. Η δημοφιλέστερη εκδοχή του είναι αυτή με τη ζώνη στη μέση, που δένει σταυρωτά σε στυλ κιμονό, ενώ εκτός από τις κλασικές, βασικές αποχρώσεις, το μαύρο, το λευκό και το μπεζ, τα duvet coats ξεχωρίζουν και για τα υπέροχα, romantic floral μοτίβα τους, αλλά και τα patchworks, που τα κάνουν πράγματι να μοιάζουν με πάπλωμα.

Το teddy coat είναι το πιο άνετο και ζεστό παλτό που φοράνε τώρα τα cool girls

duvet_puffer_jacket-(4).jpg
duvet_puffer_jacket-(9).jpg

Ανάμεσα σε όλους τους αγαπημένους μας σχεδιαστές, η Simone Rocha είναι αυτή που παρουσίασε την πιο ξεχωροστή εκδοχή των duvet coats, που είναι και η αγαπημένη μου προσωπικά. Σε μια γλυκιά απόχρωση της κρέμας ως βάση και σχέδια με εξώραφα ή μικροσκοπικά, english style floral μοτίβα, δημιούργησε τα ονειρεμένα πανωφόρια, που θέλουμε για τις κρύες μέρες του χρόνου. Είναι μια αγορά επένδυση κα ένα παλτό, που θα φοράς ξανά και ξανά.

https://www.instagram.com/p/CkSrLCfr2OX