Τα cord necklaces ήταν η νούμερο ένα τάση των αξεσουάρ στα 90s που θα φορέσουμε και το 2023

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα cord necklaces ήταν η νούμερο ένα τάση των αξεσουάρ στα 90s που θα φορέσουμε και το 2023

'Ενα και μόνο κολιέ μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το vibe ενός look.

Σίγουρα έχεις δει τις έντονες επιρροές του παρελθόντος στη μόδα του σήμερα. Η ανακύκλωση των τάσεων έρχεται να συναντήσει τη σύγχρονη ιδέα της κυκλικής μόδας, που μιλάει λίγο πολύ για την αξιοποίηση και των παλιότερων items της ντουλάπας μας. Αν, λοιπόν, το δούμε εντελώς πρακτικά, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Να ρίξεις μια ματιά στα συνολάκια σου από τα 90s και 00s, που σαν γνήσια millennial είχες φορέσει πίσω σε εκείνες τις χρυσές δεκαετίες, και να κατεβάσεις τα καλύτερα κομμάτια, που αντέχουν ακόμη στο χρόνο.

Σίσσυ Χρηστίδου: Με σατέν φούστα και ασορτί top έκανε το ιδανικό σύνολο για ένα date night

https://www.instagram.com/p/Cst7mvtu4hZ/

Υπάρχει, βέβαια, και εκείνη η μερίδα των ανθρώπων, στην οποία ανήκω και εγώ, που δεν υπήρξαν ποτέ λάτρεις της μόδας των 00s, η οποία για κάποιο λόγο που δεν θα αναλύσουμε προφανώς τώρα έχει γίνει η αγαπημένη περίοδος έμπνευσης για τη Gen Z. Και από τη μία δεν θέλουν να φορέσουν ξανά τα ρούχα και τα trends εκείνης της περιόδου, από την άλλη όμως θέλουν να παραμείνουν κοντά στα ενημερωμένα looks που βλέπουν παντού στα social. Υπάρχει, λοιπόν, μία λύση άκρως διακριτική και εύκολη που θα σε βάλει αμέσως στο vibe.

Tα cord necklaces είναι η 90s τάση που θα ακολουθήσεις το καλοκαίρι.

Ένας γενικότερος κανόνας που παίζει με όλες τις τάσεις της εκάστοτε σεζόν, είναι ότι τα αξεσουάρ μπορούν από μόνα τους να δώσουν κατεύθυνση σε μία εμφάνιση και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Στην προκειμένη έχουμε τα cord necklaces, δηλαδή τα κολιέ με κορδόνια, που είναι η πιο hot τάση στα κοσμήματα του καλοκαιριού. Celebrities όπως η Emily Ratajkowski και η Iris Law τα φοράνε ήδη και η αλήθεια είναι ότι πάνε πάρα πολύ με τα tank top της σεζόν.

cord_necklace-(7).jpg
https://www.instagram.com/p/CgrVdvQDW6e/

Στις περισσσότερες περιπτώσεις έχουμε τα σκουρόχρωμα κορδόνια με μεγάλα κρεμαστά σε girly σχέδια, όπως είναι οι καρδιές που παίζουν πολύ δυναμικά φέτος. Επίσης στο ίδιο mood είναι και τα υφασμάτινα λουλούδια. Αν πάλι θέλεις να κάνεις κάτι πιο πρωτότυπο και ξεχωριστό, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μία κορδέλα δεμένη γύρω από το λαιμό σου, παίζοντας και με τα διάφορα χρώματα της παλέτας.