Ρούχα με παγιέτες: 4 μυστικά για να τα πλύνεις και να τα αποθηκεύσεις σωστά χωρίς να τα καταστρέψεις

Ρούχα με παγιέτες: 4 μυστικά για να τα πλύνεις και να τα αποθηκεύσεις σωστά χωρίς να τα καταστρέψεις

Είναι τα τέσσερα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Γιορτές χωρίς festive ρούχα με λάμψη και ιδιαίτερες λεπτομέρειες δεν γίνονται. Και οι παγιέτες έχουν και φέτος όπως και κάθε χρονιά την τιμητική τους. Αυτό, όμως, που σίγουρα θα σε έχει απασχολήσει ήδη μετά το πρώτο ρεβεγιόν της χρονιάς, δηλαδή αυτό των Χριστουγέννων, είναι πώς να καθαρίσεις ένα ρούχο με παγιέτες σωστά και χωρίς να το χαλάσεις στο σπίτι. Γιατί πολύ συχνά μετά τα ξενύχτια μας σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά τα ρούχα αποκτούν οσμή ή λερώνονται από ποτά και άλλους λεκέδες από τα τραπέζια των ημερών.

sequins-(2).jpg

Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα χρειαστεί να πας το αγαπημένο σου item στο καθαριστήριο, γιατί έχουμε τα τέσσερα hacks που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις τα ρούχα παγιέτες μόνη σου στο σπίτι και να τα αποθηκεύσεις σωστά.

Γιορτινό πουλόβερ: Η Ελένη Μενεγάκη το φόρεσε non stop τα Χριστούγεννα

sequins-(3).jpg

Τα 4 βήματα για να πλύνεις στο σπίτι τις παγίετες.

Χρησιμοποίησε λακ μαλλιών για να αποφύγεις τις απώλειες.

Aυτό είναι μάλλον ένα βήμα προετοιμασίας. Κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να βγεις με το αγαπημένο σου item με παγιέτες, είτε μιλάμε για ρούχα, είτε για αξεσουάρ, πέρασε από πάνω του ένα στρώμα από λακ. Εννούμε την κλασική λακ που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου, η οποία μπορεί να σταθεροποιήσει τις παγιέτες ή το glitter και να δημιουργήσει ένα στρώμα προστασίας.

Πλύσιμο με κρύο νερό

Εφόσον έχεις αποφασίσει να αποφύγεις το στεγνό καθάρισμα του καθαριστηρίου, θα πρέπει να πλύνεις το εν λόγω ρούχο στο πλυντήριο, πάντα με κρύο νερό και μόνο του, ώστε να μην τρίβεται με άλλα ρούχα. Επέλεξε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα και γύρισέ το ανάποδα πριν το βάλεις στον κάδο. Να θυμάσαι ότι το ζεστό νερό είναι ο εχθρός της παγιέτας, γιατί ζεσταίνει την κόλλα και κάπως έτσι κόβονται οι παγιέτες.

sequins-(5).jpg

Μία παλιά οδοντόβουρτσα θα σώσει την κατάσταση

Στην περίπτωση που μιλάμε για παπούτσια ή κάποιο party τσαντάκι, τότε το πλύσιμο θα πρέπει να γίνει προφανώς στο χέρι. Αλλά πώς; Μία παλιά οδοντόβουρτσα και λίγο κρύο νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να τα καθαρίσετε. Πρώτα ακούπισε τα με ένα καθαρό πανί και απομάκρυνε τη σκόνη και στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατέψτε κρύο νερό με σαπούνι. Τρίψε ελαφρά με την οδοντόβουρτσα τα προβληματικά σημεία και αφού στεγνώσουν πέρασέ τα με λακ μαλλιών.

sequins-(1).jpg

Σωστή αποθήκευση

Είτε μιλάμε για ρούχα, είτε για παπούτσια, είτε για αξεσουάρ πρέπει να αποθηκεύσεις ένα item με παγιέτες το καθένα ξεχωριστά μέσα σε πλαστικές ή πάνινες τσάντες. Έτσι αποφεύγεις την πιθανότητα να πιαστούν σε κάποιο άλλο ρούχο της ντουλάπας σου και να κοπούν σε ένα σημείο, που θα χαλάσει ολόκληρη την πλέξη τους.