5 αλήθειες για το καλοκαίρι της νέας μαμάς (για να μην κοροϊδευόμαστε)

Πατούλια Κατερίνα
5 αλήθειες για το καλοκαίρι της νέας μαμάς (για να μην κοροϊδευόμαστε)

Μη μου μιλάς για καλοκαίρια, για πάνες, ακρογιαλιές και αστέρια!

Το καλοκαίρι έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ! Και λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, ας κάνουμε μια απλή, αληθινή εκτίμηση για το τι μας περιμένει και τι σε περιμένει κι εσένα νέα μανούλα, με ένα ή δύο μικρά, πολύ μικρά παιδιά!

1. Δεν θα διαβάσεις εκείνο το βιβλίο που άφησες μισό το καλοκαίρι του 2012!

Θυμάσαι τόσο που τα μοναδικά πράγματα στην τσάντα σου για την παραλία ήταν ένα βιβλίο και το αντηλιακό; Ε το αντηλιακό μένει και λαμβάνει μορφή οικογενειακού μεγέθους με δείκτη 50+ και το βιβλίο μένει στο συρτάρι στο κομοδίνο του σπιτιού σου. Όχι, δεν έχει έρθει η ώρα να το διαβάσεις, κι ούτε σε βλέπω να το διαβάζεις τα επόμενα χρόνια, που θα συνεχίσεις να κυνηγάς τα βλαστάρια σου στην άμμο, στη θάλασσα με την ελπίδα να μην καταπιούν όλα τα βότσαλα της αμμουδιάς.

Αλλά…. Μην το βάζεις κάτω! Την ώρα που οι άλλοι θα διαβάζουν βιβλία στην παραλία, εσύ θα κάνεις γυμναστική στην αμμουδιά, θα τρέχεις, θα μαζεύεις παιδιά από διπλανές ξαπλώστρες, θα κολυμπάς και θα κολυμπάς, θα χτίζεις μπράτσα με δύο παιδιά αγκαλιά και θα δούμε στο τέλος του καλοκαιριού ποιος κερδίζει.

2. Δεν θα ξεκουραστείς

Ή τουλάχιστον δεν θα ξεκουραστείς όπως το εννοεί ο περισσότερος κόσμος στις διακοπές του. Γιατί μεταξύ μας τώρα, οι ώρες που περνάς στο γραφείο, είναι χαλαρωτικές! Οπότε, στο project διακοπών, θα σε βρούμε να πλένεις, ταΐζεις, κοιμίζεις τα παιδιά, να πλένεις, καθαρίζεις, τακτοποιείς μαγιό και φουσκωτά, ό,τι ακριβώς έκανες και στο σπίτι δηλαδή αλλά με παραπάνω αρμοδιότητες.

Αλλά… τουλάχιστον θα δεις (μάλλον δηλαδή) ένα καινούργιο μέρος, θα φύγεις από το σπίτι σου που κακά τα ψέματα βαρέθηκες να το βλέπεις και θα ζήσεις ένα από τα 18 στο περίπου καλοκαίρια που σου απομένουν με τα παιδιά σου. Δες το βίντεο και κλάψε μαζί μου!



3. Η σιέστα, η λέξη ύπνος, η φράση «είδα ένα όνειρο ή έστω έναν εφιάλτη»

Αν τα παιδιά σου δεν κοιμούνταν στο ωραίο σας σπιτάκι, στο υπέροχο κρεβατάκι τους, μην περιμένεις να κοιμηθούν στις διακοπές. Εκ των πραγμάτων, τα μικρά παιδιά και τα βρέφη χρειάζονται μερικά εικοσιτετράωρα για να εγκλιματιστούν στο νέο τοπίο, οπότε το ξενύχτι δεν θα έχει τελειωμό. Είναι σαφές δε, πως το μεσημέρι που εσύ θα ψοφάς για ένα μισάωρο υπνάκο, τα παιδιά σου θα είναι πιο ξύπνια από ποτέ.

Αλλά…εκείνες τις μικρές ώρες, που επιτέλους θα κοιμηθούν τα παιδιά, το φεγγάρι θα είναι στα φόρτε του, η θάλασσα θα είναι δίπλα σου, θα νιώσεις μια απέραντη γαλήνη.

Διάβασε ακόμα: 5 φορές που εκτίμησα περισσότερο τη μαμά μου από τότε που απέκτησα παιδιά!

4. Η επιλογή του μαγιό!

Μπορεί οι single φίλες σου να δοκιμάζουν τα πιο hot μαγιό, με κοψίματα, με έναν ώμο, strapless ή με μικρά τιραντάκια, το δικό σου ζητούμενο όμως είναι να φορέσεις ένα μαγιό που όπως κι αν στο τραβήξει το παιδί, δεν θα σε προδώσει.

Αλλά…. Ευτυχώς για εσένα, τα αγαπημένα κάθε μαμάς ολόσωμα μαγιό είναι και πάλι in fashion και κυκλοφορούν σε ασορτί σχέδια και για τις κόρες σου, για να ξεχωρίζεις στην παραλία με το δικό σου γλυκό Mini me.

Το τροπικό μαύρισμα. Το ποιό;

Ενώ όλοι γύρω σου κυκλοφορούν με σοκολατένιο δέρμα, εσύ δηλώνεις με χαρά πως έχεις κάνει πέντε μπάνια αλλά δεν σου φαίνεται. Κι αυτό γιατί το δικό σου πρόγραμμα παραλίας περιλαμβάνει ηλιοθεραπεία από τις 8 το πρωί ως τις 11 και επανέρχεσαι πάλι στις πλαζ με τα παιδάκια και τα κουβαδάκια σου στις 6 το απόγευμα. Το δε αντιηλιακό σου, όπως προείπαμε, είναι ό,τι δεν πρέπει για μαύρισμα!

Αλλά! Και τι έγινε που δεν έχεις τροπικό μαύρισμα; Έχεις μια παραλία μόνο για εσένα και τις άλλες 2-3 οικογένειες που ξυπνάνε πρωί πρωί για να φτάσουν στη θάλασσα!