Μπαμπάς για Όσκαρ!

Δέσποινα Καμπούρη
Μπαμπάς για Όσκαρ!

Η σχέση μπαμπά – κόρης είναι ιερή. Είναι μία σχέση ζωής που μπορεί να εκτοξεύσει ένα παιδί στα ουράνια.

Δεν είναι που είμαι μαμά και συγκινούμαι εύκολα με οτιδήποτε έχει να κάνει με παιδιά, δεν είναι που έχω τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου και είναι η δική μου προβολή για όλους τους μπαμπάδες εκεί έξω και για το πώς θα έπρεπε να είναι.

Είναι που είδα τυχαία την καινούρια διαφήμιση του ΚΙΑ Sportage και ζεστάθηκε λίγο παραπάνω η καρδιά μου με τον πρωταγωνιστή μπαμπά αυτής της καμπάνιας αλλά και με την πανέμορφη μπαλαρίνα κορούλα του…

Δεν συγκινούμαι εύκολα με τις διαφημίσεις. Η στενή μου σχέση με τα Media και το marketing εν γένει με έχει κάνει πολύ ανθεκτική με αποτέλεσμα να «φυλάω» τον ενθουσιασμό μου για το περιεχόμενο αυτό που πραγματικά θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές μου.

Η σχέση μπαμπά – κόρης είναι ιερή. Είναι μία σχέση ζωής που μπορεί να εκτοξεύσει ένα παιδί στα ουράνια, ή ακόμη –στην κακή της εκδοχή- να το φρενάρει με πολλά σύνδρομα που μπορεί να προκύψουν.

Ποιες είναι όμως οι πιθανότητες όταν ένα παιδί έχει την τύχη να έχει έναν μπαμπά σαν τον πρωταγωνιστή αυτής την μικρής ταινίας που δημιουργεί πολλά συναισθήματα;

Όλα ξεκινούν όταν αυτός ο ξεχωριστός μπαμπάς βγαίνει από το παρκαρισμένο ΚΙA Sportage του. Όλα μοιάζουν απολύτως απλά και φυσιολογικά, μέχρι τη στιγμή που ένα γενικό πλάνο φανερώνει την εμφάνισή του. Ένας ανδροπρεπής κύριος περπατά με σταθερό και στιβαρό βήμα φορώντας πάνω από το παντελόνι του μία τουτού. Οι περαστικοί τον κοιτούν απορημένοι μα εκείνος δεν δείχνει να ενοχλείται ούτε να παραιτείται από τον στόχο του. Τον βλέπουμε να φτάνει σε μία σχολή μπαλέτου. Ένα πλάνο με ένα σκυθρωπό κοριτσάκι καθισμένο σε μία γωνιά μακριά από τις υπόλοιπες μπαλαρίνες κάνει τον θεατή να πιστεύει ότι η μικρή μπαλαρίνα φοβάται να συμμετάσχει. Ο μπαμπάς της όμως της δείχνει τον δρόμο συμμετέχοντας ο ίδιος μέσα στο μάθημα. Εκείνη χαμογελά και τον ακολουθεί. Πλέον και οι δύο χορεύουν κάνοντας ακριβώς τις ίδιες κινήσεις. Το μάθημα ολοκληρώνεται και ο μπαμπάς με την κορούλα του επιστρέφουν στο αυτοκίνητο χαρούμενοι και χαμογελαστοί.

Τα φτερά που μπορεί να χαρίσει ένας καλόκαρδος πατέρας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο καλό του παιδιού του, είναι το πιο σημαντικό δώρο – εφόδιο που μπορεί να του προσφέρει. Και η διαφήμιση του ΚΙΑ Sportage είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη, αφού μέσα από αυτό το φανταστικό σενάριο, το μήνυμα που περνάει στις συνειδήσεις των θεατών, είναι «τόλμα να είσαι ξεχωριστός», «πίστεψε στον εαυτό σου και στις δυνατότητές σου», «κάνε αυτό που αγαπάς».

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε όλο το διαφημιστικό σποτ. Τα συμπεράσματα δικά σας!