Διεθνής Ημέρα Οικογένειας 2020: Η ξεχωριστή σημασία της εν μέσω πανδημίας

Η Ημέρα που είναι αφιερωμένη στην οικογένεια γιορτάζεται παγκοσμίως

H Διεθνής Ημέρα Οικογένειας γιορτάζεται στις 15 Μαΐου κάθε χρόνο, από το 1994, οπότε και θεσπίστηκε. Η σημερινή Ημερά Αφιερωμένη στις Οικγένειες στόχο έχει να θυμίσει στον κόσμο την σημασία που έχει η οικογένεια στην στήριξη της κοινωνίας ολόκληρης.

Το θέμα της φετινής Ημέρας Οικογένειας είναι η ανάπτυξη των οικογενειών και η στήριξή τους, ειδικά εν μέσω κορονοϊού. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η οικογένεια έχει την αξία του θεμελιώδους πυλώνα στην ανάπτυξη της κοινωνίας, καθώς οι κοινωνικοί νόμοι και οι κανόνες είναι η αναμενόμενη μορφή οικογενειακού δεσμού και δύναμης.

Τώρα που ο COVID-19 χωρίζει τις οικογένειες, φέρνει απώλειες στις οικογένειες, πλήττει τα πιο ηλικιωμένα της μέλη, είναι η οικογένεια αυτή που βγαίνει μπροστά, η οικογένεια που μας περιμένει να μας επαναπατρίσει με ανοιχτές αγκαλιές, να καταπραΰνει τον πόνο μας, να μας επιτρέψει να κουρνιάσουμε την στιγμή της μεγάλης κρίσης.

Η οικογένεια είναι επίσης η πηγή για να ξεπεραστούν οι κοινωνικοί και ατομικοί φόβοι, η οικογένειά μας είναι άλλωστε αναπόσπαστο μέρος των χαρών μας και της αγωνίας μας, ακόμα κι αν πρέπει να αγκαλιαστούμε μόνο μέσα από μια βιντεοκλήση! Χρόνια μας Πολλά!