Γράμμα στον Άγιο Βασίλη: Βάλε το παιδί να γράψει όσα λαχταράει

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη: Βάλε το παιδί να γράψει όσα λαχταράει

Oι γιορτές δεν ακυρώνονται, ο Άγιος Βασίλης θα έρθει

Tο μεγάλο ζήτημα ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ στην εποχή του lockdown 2, της πανδημίας και του covid19, είναι αυτές τις γιορτές αν θα έρθει ο Άγιος Βασίλης.

Οι ειδικοί συμφωνούν πως ο Άγιος Βασίλης παραμένει άτρωτος κόντρα στον covid19 και θα κάνει κανονικά την επίσκεψή του σε όλα τα παιδικά σπίτια, αθόρυβα και χωρίς αγκαλιές φέτος!

Και για να έρθει ο Άγιος Βασίλης, πρέπει το παιδί να γράψει το γράμμα του φυσικά.



Mετά την κυκλοφορία των γιορτινών γραμματοσήμων, που έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στα ταχυδρομεία, τα ΕΛΤΑ μας βάζουν, για τα καλά, σε εορταστική ατμόσφαιρα δίνοντας το σύνθημα της έναρξης της φετινής αποστολής των γραμμάτων προς τον Άγιο Βασίλη.

Ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα, που η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, για σύνδεση, για ελπίδα και αισιοδοξία είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» επιβεβαιώνει, περισσότερο από ποτέ, το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Έτσι, τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων παίρνουν σιγά-σιγά τη θέση τους, έξω από τα Κεντρικά Καταστήματα της χώρας, περιμένοντας για 29η χρονιά τα γράμματα των παιδιών. Στην πλειοψηφία τους, γράμματα πολύχρωμα, γεμάτα ζωγραφιές, με ευχές για τη νέα χρονιά και περιγραφές των πολυπόθητων δώρων. Αλλά και γράμματα που μεταφέρουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τις προκλήσεις των καιρών, γράμματα ενηλίκων που συντάσσονται κυρίως για εσωτερικούς και, σχεδόν, ψυχοθεραπευτικούς λόγους. Άλλα αστεία, άλλα συγκινητικά, ωστόσο όλα βαθιά συναισθηματικά, πρωτότυπα και μοναδικά.

Όλα αυτά τα γράμματα, με υπευθυνότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, συγκεντρώνονται στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που τις μέρες αυτές, μετατρέπεται σε ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη και, στη συνέχεια, με την πολύτιμη βοήθεια του δικτύου όλης τη χώρας, αποστέλλονται οι απαντήσεις, σε όσα από αυτά, αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

Στην φετινή απαντητική κάρτα, το κείμενο, που συνδυάζει την αλήθεια με την φαντασία, υπογράφει με πολλή αγάπη, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Αντώνης Παπαθεοδούλου ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, με έμπνευση από τα φετινά εορταστικά γραμματόσημα.