Ήρωας ετών 11: Το αγόρι που ταξίδεψε από Ζαπορίζια στα σύνορα Ουκρανίας - Σλοβακίας

Πατούλια Κατερίνα
Ήρωας ετών 11: Το αγόρι που ταξίδεψε από Ζαπορίζια στα σύνορα Ουκρανίας - Σλοβακίας

Ο 11χρονος ήρωας από την Ουκρανία, ταξίδεψε με θάρρος και γενναιότητα και έφτασε στα σύνορα Ουκρανίας- Σλοβακίας.

Ο ήρωας της βραδιάς. Έτσι προσφώνησε ένα νεαρό αγόρι 11 ετών, η σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβάκικης Δημοκρατίας.



Ο πρωταγωνιστής της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας, ήταν ένα 11χρονο αγόρι από τη Ζαπορίζια που μετά τη μάχη στον πυρηνικό σταθμό της περιοχής, η μητέρα του τον έντυσε με τα πιο ζεστά του ρούχα, του ετοίμασε ένα σακίδιο, του έβαλε μερικά προσωπικά του αντικείμενα σε μια πλαστική σακούλα και φρόντισε το παιδί να έχει στο χέρι του γραμμένο τον αριθμό τηλεφώνου σε περίπτωση ανάγκης.

Ο μικρός περπάτησε και κατάφερε να φτάσει στο σημείο υποδοχής των προσφύγων όπου και τον υποδέχτηκαν εθελοντές από το Υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας,



«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας» δήλωσε το σλοβακικό υπουργείο. «Κέρδισε τους εθελοντές με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, αντάξια ενός αληθινού ήρωα», τόνισε η ανακοίνωση την οποία συνόδευε μια σειρά φωτογραφιών του μικρού αγοριού.



Όπως αποδείχθηκε το τηλέφωνο που είχε γραμμένο στο χεράκι του το αγόρι, ήταν το τηλέφωνο συγγενών του που διαμένουν στην Μπρατισλάβα, οι οποίοι παρέλαβαν το αγόρι. Η μητέρα του παιδιού, με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τον κόσμο που βοήθησε το παιδί της να είναι ασφαλές και πάλι ενώ όπως έγινε γνωστό, η ίδια δεν μπορούσε να φύγει μαζί με τον γιο της μιας και η δική της μητέρα είναι κατάκοιτη και δεν μπορεί να ταξιδέψει.
Μέχρι σήμερα, στα σύνορα Σλοβακίας- Ουκρανίας έχουν φτάσει 140.700 και έχουν ζητήσει προσωρινό άσυλο 8.517.