Τα μωρά του Οκτωβρίου: 6 χαρακτηριστικά που κάνουν αυτά τα παιδιά να ξεχωρίζουν

Τα μωρά του Οκτωβρίου: 6 χαρακτηριστικά που κάνουν αυτά τα παιδιά να ξεχωρίζουν

Οι έρευνες έφεραν στο φως μερικές εντυπωσιακές ιδιαιτερότητες.

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον Οκτώβριο, aka μήνα του Halloween. Αρκετά εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί τον συγκεκριμένο μήνα και οι γονείς τους έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν γι' αυτό.

Ο λόγος; Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες τα μωρά που ήρθαν στον κόσμο τον δέκατο μήνα του χρόνου είναι λίγο πιο τυχερά από άλλα. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις όλες τους τις άγνωστες ιδιαιτερότητες.

6 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν όσα παιδιά γεννήθηκαν τον Οκτώβριο

1) Είναι πιο αθλητικά

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά του Οκτωβρίου είναι πιο καλά σωματικά και πιο αθλητικά από αυτά που γεννήθηκαν άλλους μήνες. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Sports Medicine εξέτασε τη δύναμη, την αντοχή και την καρδιαγγειακή ικανότητα 9.000 παιδιών μεταξύ 10 και 16 ετών και διαπίστωσε ότι εκείνα που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους συνομηλίκους τους.

2) Είναι είτε Ζυγοί είτε Σκορπιοί

Οι Ζυγοί (γεννημένοι μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 22 Οκτωβρίου) λέγεται ότι είναι ειλικρινείς, ευγενικοί και λάτρεις της αρμονίας και της ειρήνης. Οι Σκορπιοί (γεννημένοι μεταξύ 23 Οκτωβρίου και 22 Νοεμβρίου) είναι γνωστοί ως πιστοί, με ισχυρή θέληση και μυστηριώδεις.

3) Έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν ηγετικά πρόσωπα

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς Αμερικανούς προέδρους έχουν γεννηθεί τον Οκτώβριο. Η λίστα περιλαμβάνει τους: Adams, Roosevelt, Eisenhower, Hayes και Carter. Αρκετοί είναι όμως και οι celebrities που γιορτάζουν τον συγκεκριμένο μήνα, ανάμεσά τους οι: Julia Roberts, Bruno Mars, Kate Winslet κ.ά.

Φιλοξενείς φίλους που έχουν παιδιά; 4 τρόποι για να τα διασκεδάσεις και να μη βαρεθούν

4) Είναι συνήθως πιο ψηλά παιδιά

Μια μελέτη από το Bristol στη Μεγάλη Βρετανία διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν στις αρχές του φθινοπώρου είναι ελαφρώς ψηλότερα κατά μέσο όρο από εκείνα τα παιδιά που γεννήθηκαν το χειμώνα και την άνοιξη. Οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτό συμβαίνει επειδή η μέλλουσα μαμά εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο. Αυτό με τη σειρά του βοηθά το σώμα της να παράγει υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη σκελετική ανάπτυξη του εμβρύου.

5) Είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρδιαγγειακή νόσο

Σύμφωνα με μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Columbia, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακή νόσο.

6) Είναι πιο πιθανό να ζήσουν μέχρι τα 100

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Chicago διαπίστωσε ότι όσοι γεννήθηκαν τους φθινοπωρινούς μήνες είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι την ηλικία των 100 ετών. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι δεν εκτέθηκαν σε εποχικές λοιμώξεις ή εποχιακή ανεπάρκεια βιταμινών νωρίς στη ζωή τους που μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες μόνιμες βλάβες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com