Φιλοξενείς φίλους που έχουν παιδιά; 4 τρόποι για να τα διασκεδάσεις και να μη βαρεθούν

Φιλοξενείς φίλους που έχουν παιδιά; 4 τρόποι για να τα διασκεδάσεις και να μη βαρεθούν

Ακολούθησε αυτές τις στρατηγικές ώστε να περάσετε όλοι καλά.

Είναι καλοκαίρι και πολλές μανούλες επιλέγουν να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε σε σπίτια φίλων για φαγητό ή ακόμα και σε κάποιο εξοχικό για να κάνουν τα μπάνια τους. Ωστόσο, αν εσύ δεν έχεις παιδιά για να κάνουν παρέα σε εκείνα των φίλων σου, είναι πολύ πιθανό να βαρεθούν και να μην περάσουν καλά.

Αν θέλεις, λοιπόν, να είσαι σωστή οικοδέσποινα, καλό θα είναι να σκεφτείς και τα παιδάκια και να βρεις τρόπους να τα ψυχαγωγήσεις - όχι να περνάτε καλά μόνο οι μεγάλοι!

Η σημασία της διατροφής στις πρώτες 1000 ημέρες στη ζωή του παιδιού

Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για να μην μείνουν τα παιδιά παραπονεμένα και να διασκεδάσουν όσο και οι γονείς τους.

zografiki.jpg

Movie night

Οι ταινίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσουν τα παιδιά και να μείνουν απασχολημένα για 1-2 ώρες. Αντί όμως να τα βάλεις απλώς στον καναπέ να δουν μια ταινία, χάρισέ τους μια πιο διασκεδαστική και διαδραστική εμπειρία. Βάλε μαξιλάρια στο πάτωμα για να τα κάνεις να νιώσουν πιο άνετα και φτιάξε ένα μικρό σνακ μπαρ με αναψυκτικά, χυμούς, πατατάκια και ποπ κορν.

Dress-up box

Τα παιδιά λατρεύουν το ντύσιμο και το παιχνίδι ρόλων και αυτή είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική για εκείνα. Βγάλε μερικά ρούχα έξω από την ντουλάπα, βάλ' τους έναν καθρέφτη και άφησέ τα να ντύνονται, να κοιτάζονται στον καθρέφτη και να σας κάνουν πασαρέλα.

Κυνήγι θησαυρού

Το κυνήγι θησαυρού απαιτεί πολύ λίγη προετοιμασία και είναι πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά. Δώσε σε κάθε παιδί ένα καλάθι ή μια τσάντα και γράψε μια λίστα με πράγματα για να συλλέξει και να βρει. Μην ξεχνάς ότι όσο πιο δύσκολο τους το κάνεις, τόσο περισσότερο θα διασκεδάσουν.

Τραπέζι χειροτεχνίας

Εάν έχεις ένα τραπεζάκι και μερικά μαξιλάρια δαπέδου, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις έναν χώρο χειροτεχνίας για τα παιδιά. Βάλε το τραπεζάκι σε μια γωνία του σαλονιού, κάλυψέ το με χαρτόνι και μπογιές και άφησέ τα να ξετυλίξουν το ταλέντο τους.