Το πασχαλινό πακέτο των νονών: Τα διαχρονικά δώρα που θα χαρίσεις στο βαφτιστήρι και τι συμβολίζουν

Το πασχαλινό πακέτο των νονών: Τα διαχρονικά δώρα που θα χαρίσεις στο βαφτιστήρι και τι συμβολίζουν

Λαμπάδα, τσουρέκι, σοκολατένιο αβγό και παπούτσια, λοιπόν. Φυσικά, μπορείς να αγοράσεις ό,τι άλλο θέλεις για να ενθουσιάσεις το βαφτιστήρι σου -ή κάτι που γνωρίζεις πως χρειάζεται αυτήν την περίοδο- όμως, τα παραπάνω δώρα δεν θα λείπουν από το πασχαλινό σου πακέτο.

Η εποχή του νονού και της νονάς έφτασε και αν στη ζωή σου υπάρχει ένα βαφτιστήρι το οποίο λατρεύεις και θέλεις συχνά να το ενθουσιάζεις με τα δώρα σου, μάλλον έχεις αρχίσει ήδη τις περιηγήσεις στα καταστήματα της πόλης και τα αγαπημένα σου eshops.

Ευτυχώς, βέβαια, το Πάσχα τα πράγματα είναι λίγο πιο συγκεκριμένα, οπότε ξέρεις τι περίπου χρειάζεται να ψάξεις: Διότι από τη λίστα των πασχαλινών δώρων για το βαφτιστήρι σου δεν γίνεται να λείπει μία λαμπάδα, ένα τσουρέκι, ένα σοκολατένιο αβγό και ένα ζευγάρι παπούτσια.

Φυσικά, τη μεγαλύτερη προσοχή θα τη δώσεις στη λαμπάδα, γιατί εκείνη είναι που περιμένει πώς και πώς το βαφτιστήρι σου, ειδικότερα αν είναι ακόμη μικρό. Σε αυτήν την περίπτωση, μάλιστα, πιθανότατα θα προτιμήσεις μία παιχνιδολαμπάδα, ώστε να είναι διπλή η χαρά του παιδιού, ενώ αν βρίσκεται στην εφηβεία, τότε είναι καλύτερο να επιλέξεις μία απλή λαμπάδα, πάντα με βάση το στυλ του.

1680090330129-265656735-image003.jpg

Πασχαλινές λαμπάδες που θα βρεις στο Πλαίσιο

Οι παραδόσεις πίσω από τα πιο διαχρονικά και αγαπημένα Easter gifts

Λαμπάδα, τσουρέκι, σοκολατένιο αβγό και παπούτσια, λοιπόν. Φυσικά, μπορείς να αγοράσεις ό,τι άλλο θέλεις για να ενθουσιάσεις το βαφτιστήρι σου -ή κάτι που γνωρίζεις πως χρειάζεται αυτήν την περίοδο- όμως, τα παραπάνω δώρα δεν θα λείπουν από το πασχαλινό σου πακέτο. Διότι απλούστατα, αποτελούν μέρος των παραδόσεών μας. Το πώς και το γιατί θα το μάθεις αμέσως!

Η ιστορία πίσω από την πασχαλινή λαμπάδα: Ας ξεκινήσουμε από το δώρο που «πρωταγωνιστεί» κάθε Πάσχα στη λίστα του νονού και της νονάς, δηλαδή τη λαμπάδα. Γιατί, λοιπόν, θα χαρίσεις και φέτος μία λαμπάδα στο βαφτιστήρι σου και για την ακρίβεια, για ποιον λόγο ανάβουμε λαμπάδες το βράδυ της Ανάστασης;

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Τότε, όσοι επιθυμούσαν να βαφτιστούν χριστιανοί, επέλεγαν να το κάνουν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, σε μία τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας, η λαμπάδα αποτελούσε το σύμβολο του νέου φωτός του Χριστού, που φώτιζε την ψυχή του νεοφώτιστου, ενώ παράλληλα σήμαινε και τη νίκη του φωτός ενάντια στο σκοτάδι. Με τα χρόνια, βέβαια, οι βαφτίσεις όσων ήθελαν να γίνουν χριστιανοί, πραγματοποιούνταν καθόλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο, το έθιμο έμεινε και έφτασε σε εμάς.

Επειδή ακριβώς, λοιπόν, η λαμπάδα έγινε το σύμβολο του φωτός που φέρνει στην ανθρωπότητα ο Χριστός με την Ανάστασή του και φωτίζει την ψυχή του νεοφώτιστου, καθιερώθηκε να την προσφέρουν οι νονοί και οι νονές στα βαφτιστήρια τους.

1680090352179-767477068-image005.jpg

Πασχαλινές λαμπάδες που θα βρεις στο Πλαίσιο

Οι πιο γλυκές προσθήκες, δηλαδή το τσουρέκι και το σοκολατένιο αβγό

Το τσουρέκι και το σοκολατένιο αβγό βρίσκονται, επίσης, διαχρονικά στη λίστα του πασχαλινού πακέτου που προσφέρουν η νονά και ο νονός στο βαφτιστήρι. Γιατί; Το τσουρέκι -η παρασκευή του οποίου γίνεται από τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη- συμβολίζει την Ανάσταση και είναι ο άρτος της ζωής, αφού το αλεύρι παίρνει ζωή με το ζύμωμα και μετατρέπεται στο αγαπημένο μας γλυκό, εορταστικό ψωμί -και το ψωμί συμβολίζει σε πολλές παραδόσεις τη ζωή!

Όσο για το σοκολατένιο αβγό, ήδη από τα χρόνια της αρχαιότητας και σε πολλούς πολιτισμούς το αβγό είχε συνδεθεί με την αναγέννηση της φύσης και τη γονιμότητα και συμβόλιζε τον ερχομό της Άνοιξης. Το Πάσχα, λοιπόν, είναι η πλέον ανοιξιάτικη γιορτή και το αβγό, δεν θα μπορούσε να μην έχει θέσει στη ζωή μας σήμερα. Απλώς τώρα το απολαμβάνουμε και στην πιο απολαυστική, σοκολατένια εκδοχή του.

Ο συμβολισμός που «κρύβει» ένα ζευγάρι παπούτσια

Αν δεν το γνώριζες, ώρα να μάθεις πως οι νονοί και οι νονές δεν προσφέρουν τυχαία ως δώρα στα βαφτιστήρια τους παπούτσια, κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου. Για την ακρίβεια, πίσω από το συγκεκριμένο δώρο «κρύβεται» ένας σημαντικός και όμορφος συμβολισμός. Βλέπεις, τα παπούτσια αντιπροσωπεύουν τη σταθερότητα θέλουμε να έχει το βαφτιστήρι μας στη ζωή του!

image007.jpg

Πασχαλινές παιχνιδολαμπάδες που θα βρεις στο Πλαίσιο

Όλα αυτά ενώ σε λιγότερο από έναν μήνα θα γιορτάσουμε το Πάσχα. Με λίγα λόγια, καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει. Ώρα να οργανώσεις, λοιπόν, το πασχαλινό πακέτο που θα χαρίσεις στο βαφτιστήρι σου, ξεκινώντας από τις πλέον διαχρονικές προσθήκες, δηλαδή εκείνες που είναι μέρος των παραδόσεων με τις οποίες μεγαλώσαμε. Και αφού βρεις την ιδανική πασχαλινή λαμπάδα και τα ανοιξιάτικα παπούτσια, με βάση τις ανάγκες και την ηλικία του, θα προσφέρεις στο βαφτιστήρι σου και τα πιο γλυκά Easter essentials, δηλαδή το τσουρέκι και το πασχαλινό αβγό που θα κάνουν το φετινό Πάσχα ακόμη πιο ξεχωριστό! Όσο για εσένα που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις την αναζήτησή σου, μία βόλτα από το Πλαίσιο αρκεί για να βρεις και εσύ τις λαμπάδες, τα παιχνίδια και τα gadget που θα σε αναδείξουν στη νονά ή τον νονό της καρδιάς του!