Πώς να φροντίσετε τον καλύτερό σας φίλο

Πώς να φροντίσετε τον καλύτερό σας φίλο

Η πρόληψη είναι η καλύτερη φροντίδα και πρέπει να προσέχετε πολύ το κατοικίδιό σας όταν τα χρόνια βαραίνουν την πλάτη του.

Παρά το ότι η διαδικασία του γήρατος είναι μη αναστρέψιμη για όλα τα ζώα (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου), ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να καθυστερήσει την έλευσή του τόσο με την αγάπη όσο και με την ειδική φροντίδα του αγαπημένου του τετράποδου.

Πιο συγκεκριμένα, το ζώο χρειάζεται καθημερινά άσκηση με τα αγαπημένα του παιχνίδια ή υπό τη μορφή βόλτας για να διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση, ενώ δεν πρέπει να παραμελείται 1-2 φορές το χρόνο η διενέργεια τσεκ-απ από τον κτηνίατρο.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι επίσης απαραίτητη για την καλή του υγεία γι’ αυτό και ο ιδιοκτήτης απαγορεύεται να ταΐζει το κατοικίδιό του με αποφάγια και πρέπει να εξασφαλίζει μία τροφή υψηλής ποιότητας που μπορεί να την προμηθευτεί πολύ εύκολα από οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα.

Τέλος, ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών του ζώου προλαμβάνει τις ασθένειες των ούλων και της πέτρας, ενώ άλλες ενέργειες που θα πρέπει να γίνονται είναι η συχνή περιποίηση του τριχώματος και ο έλεγχος των αυτιών για κακή οσμή, ερυθρές περιοχές και ευαισθησία του ζώου.