Πώς θα καθαρίσεις τα πατουσάκια του κουνελιού σου

Πώς θα καθαρίσεις τα πατουσάκια του κουνελιού σου

Ο χνουδωτός σου φίλος θέλει τη βοήθειά σου σε αυτό.

Το κουνέλι είναι ένα από τα αγαπημένα κατοικίδια ζώα όπως είναι η γάτα και ο σκύλος. Είναι πραγματικά ενεργητικό, χνουδωτό και πολύ κοινωνικό πλάσμα, κάτι που το κάνει πραγματικά αξιαγάπητο. Έχε υπόψιν σου ότι το κουνέλι πρέπει να έχει συνεχή προσοχή και φροντίδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι κατοικίδιο με χαμηλό κόστος συντήρησης και όχι για έναν ιδιοκτήτη που δεν μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο και προσοχή ή ένα κατοικίδιο κατάλληλο για παιδιά μιας και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με προσοχή.

Ως ενεργητικό πλάσμα που είναι, το κουνέλι μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά αδέξιο και να λερωθεί. Ενώ μπορούν να περιποιηθούν τον εαυτό τους ή με τη βοήθεια άλλων κουνελιών που τους βοηθούν να καθαριστούν, είναι καλύτερα να το αποτρέψεις διατηρώντας καθαρό το σπιτάκι του. Εάν το κουνέλι λερωθεί και το απλό φρεσκάρισμα δεν το κάνει να δείχνει καθαρό, ίσως χρειαστεί να το κάνεις μπάνιο.

Εάν το κουνέλι σου λερώσει μόνο τα πόδια του, ειδικά τα πίσω πόδια του, δεν χρειάζεται να το κάνεις μπάνιο, αρκεί μόνο να καθαρίσεις τα πόδια του. Ειδικά εάν τα πόδια του κουνελιού σου έχουν κιτρινίσει λόγω της απορρόφησης ούρων.

1. Τοποθέτησε το κουνέλι στην αγκαλιά σου

Το κουνέλι δεν θέλει να το κρατάς, οπότε μην το έχεις στο χέρι σου με την κοιλιά προς τα πάνω. Μπορεί να φαίνεται ήρεμο, αλλά με μία τυχαία διέγερση ή αν τρομάξει θα αγωνιστεί για να ξεφύγει και θα μπορούσε ενδεχομένως να τραυματιστεί. Αντ' αυτού, βάλτο τα στην αγκαλιά σου. Καθησύχασε το χαϊδεύοντας του το κεφαλάκι μέχρι να ηρεμήσει πριν αρχίσεις να σκουπίζεις τα πόδια του.

2. Πώς θα τα καθαρίσεις αν είναι ελαφρώς βρώμικα

Ετοίμασε μερικά βρεγμένα ρούχα που έχουν μουλιάσει σε ζεστό νερό. Κράτησε το κουνέλι ακόμα στην αγκαλιά σου. Σκούπισε απαλά τυχόν βρωμιά και στη συνέχεια με την στεγνή πετσέτα κουζίνας, στέγνωσε τα πόδια του κουνελιού σου. Ίσως χρειαστεί να έχεις μια πετσέτα στην αγκαλιά σου για να καθίσει το κουνέλι έτσι ώστε να μην βραχούν τα ρούχα σου.