Tips για να κρατήσεις τη γάτα σου δροσερή το καλοκαίρι

Τσακιρίδου Χριστίνα
Tips για να κρατήσεις τη γάτα σου δροσερή το καλοκαίρι

Η ζέστη δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

Η καλοκαιρινή σεζόν έχει ξεκινήσει επιτυχώς και ο καιρός φροντίζει να μας το υπενθυμίζει με το παραπάνω. Η θερμοκρασία είναι ήδη σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται καύσωνας τις επόμενες ημέρες που θα πλήξει κυρίως την πρωτεύουσα.

Γάτα vs ζέστη 0-1

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια δεν αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες γι' αυτό μην σου φανεί παράξενο αν η γάτα σου αρχίσει να φέρεται κάπως διαφορετικά τις πολύ ζεστές ημέρες. Από την στιγμή που ζεσταίνεσαι εσύ, το ίδιο δεν θα αντιμετωπίσει και η γάτα σου; Λογικό! Αν θες να αποφύγεις τυχόν θερμοπληξία, αφυδάτωση και άλλες περενέργειες, συνέχισε να διαβάζεις και θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές.

1) Πες #ναι στα παγάκια

Φτιάξε μερικά παγάκια με ζωμό από βραστό κοτόπουλο ή μοσχάρι (ή άλλη αγαπημένη λιχουδιά) και τοποθέτησέ τα μέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι. Είναι βέβαιο ότι η γάτα σου θα τρέξει να τα πιάσει και έτσι θα ανακουφιστούν οι πατούσες της (που είναι και ένα από τα πιο θερμά μέρη του σώματός της).



2) Δημιούργησε σκιερά-δροσερά σημεία στο σπίτι

Βρες τα σημεία που έχουν ρεύμα αέρα μέσα στο σπίτι και κάνε το περιβάλλον όσο πιο φιλικό γίνεται για τη γάτα σου, ώστε να επιλέξει να πηγαίνει εκεί. Μπορείς επίσης να απλώσεις υγρές πετσέτες στα αγαπημένα της σημεία.

3) Δώσε έμφαση στο βούρτσισμα

Όταν το τρίχωμά της είναι καθαρό από κόμπους, η γάτα διατηρεί τη φυσιολογική της θερμοκρασία, γεγονός πολύ θετικό για τη διαβίωσή της το καλοκαίρι. Μην ξεχνάς να τη βουρτσίζεις συχνά ή να της κάνεις δώρο έναν καλλωπισμό σε pet grooming.

4) Tο air condition θα δώσει τη λύση

Σκέψου τι κάνεις εσύ για να δροσιστείς: ανάβεις το κλιματιστικό, βάζεις τον ανεμιστήρα στο full, κατεβάζεις τις τέντες το μεσημέρι κλπ. Προσπάθησε να έχεις ένα δροσερό περιβάλλον για τη γάτα σου το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι ώστε να περάσει πιο εύκολα αυτή την εποχή.



Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com