Αυτός είναι ο λόγος που οι γάτες γυρνούν ανάσκελα όταν θέλουν να σε χαιρετήσουν

Αυτός είναι ο λόγος που οι γάτες γυρνούν ανάσκελα όταν θέλουν να σε χαιρετήσουν

Η απάντηση θα σε εκπλήξει (ευχάριστα βέβαια!).

Μπορεί να θεωρείς πως γνωρίζεις πολύ καλά τις γάτες (ειδικά όταν έχεις μεγαλώσει μαζί τους) όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που ίσως αγνοείς.

Πολλές αντιδράσεις και κινήσεις που κάνουν καθημερινά, δεν καταλαβαίνει πως γίνονται για συγκεκριμένο λόγο, κι όμως, πίσω τους κρύβεται ένα μήνυμα.

Ένα από τα μεγαλύτερα σοκ όσον αφορά την πολυπλοκότητα των αιλουροειδών μας είναι ότι κάνουν σχεδόν 100 διακριτούς ήχους που όλοι έχουν μοναδικές σημασίες, παρόλο που πολλοί από αυτούς δεν γίνονται αντιληπτοί από τους ανθρώπους. Ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι μερικοί από τους θορύβους που κάνουν μπορεί να είναι ακόμη και το αποτέλεσμα της μίμησης των ήχων των ανθρώπινων μωρών για να τραβήξουν την προσοχή. Απίστευτο;


https://www.instagram.com/p/CRWGl28L0b5

Τα μουστάκα της γάτας κρύβουν μια πολύπλευρη μηχανή αισθητήρων

Γνώριζες ότι τα μουστάκια μιας γάτας είναι πραγματικά περίπλοκοι αισθητήρες που μπορούν να καθορίσουν τη διάθεσή της; Τα μουστάκια είναι αυτά που βοηθούν τα αιλουροειδή να κυνηγούν τόσο αποτελεσματικά, καθώς βοηθούν στη μέτρηση της απόστασης, στην ανίχνευση του θηράματος και στην αίσθηση του κινδύνου που πλησιάζει.

Μια από τις πιο περίπλοκες γλώσσες του σώματος των γατών μας είναι στην πραγματικότητα η πλάτη τους. Οι ειδικοί προτείνουν ότι αυτή η απλή πράξη, του να γυρίζουν δηλαδή ανάσκελα όταν βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον, μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα.



Τι θέλουν να σου πουν όταν γυρίζουν ανάσκελα

Οι κοιλιές των γατών είναι ιδιαίτερα ευάλωτες περιοχές του σώματός τους και δεν τις επιδεικνύουν χωρίς λόγο σε κανέναν. Εάν είσαι τυχερός που βρίσκεσαι γύρω από μια γάτα που γυρνά την πλάτη της και δείχνει την κοιλίτσα της, αυτό είναι συχνά ένα καλό σημάδι που αποκαλύπτει ευτυχία, ηρεμία και το πιο σημαντικό, εμπιστοσύνη.