Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις προτού αγοράσεις ένα ψάρι για κατοικίδιο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις προτού αγοράσεις ένα ψάρι για κατοικίδιο

Αν αποφάσισες πως θέλεις ένα ψαράκι για κατοικίδιο, τότε πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα.

Το ψάρι μοιάζει ως η ιδανική λύση για κατοικίδιο αν είσαι άνθρωπος που δεν έχει πολύ χρόνο και χώρο για να φροντίζει άλλο κατοικίδιο. Η επιλογή και η διακόσμηση του ενυδρείου μπορεί να είναι ένα πολύ όμορφο στοιχείο για το σπίτι σου, και πολύ διασκεδαστικό εάν έχεις παιδάκια.

Μάλιστα το να χαζεύεις τα ψάρια μέσα σε ένα ενυδρείο έχει συνδεθεί με τη βελτίωση του στρες στους ανθρώπους. Ωστόσο αν θέλεις να αγοράσεις ένα (ή περισσότερα) ψάρι για το σπίτι σου πρέπει να έχεις υπόψιν σου κάποια πράγματα. Γενικά, η κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου έχει συνδεθεί με θετικά οφέλη για την υγεία. Τα ψάρια Betta και τα κοινά χρυσόψαρα είναι τα πιο δημοφιλή είδη ψαριών. Είναι επίσης εύκολο να τα φροντίσεις και δεν απαιτούν περίπλοκο ενυδρείο.

Επιστροφή στην πόλη: 10 παιχνίδια για την γάτα σου (για να μη σε κυνηγάει όλη μέρα)

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις ψάρια ως κατοικίδια;

Εάν έχεις παιδιά, αφήνοντάς τα να διαλέξουν τις διακοσμήσεις του ενυδρείου ή της γυάλας μπορεί να είναι μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα. Τα κατοικίδια ψάρια σου θα χρειάζονται περιστασιακά καθαρισμό της δεξαμενής τους και κάθε φορά θα είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά σου να διακοσμήσουν το σπίτι των ψαριών.

Εάν είσαι αρχάρια ιδιοκτήτρια ψαριού, ένα χρυσόψαρο είναι το πιο εύκολο ψάρι για αρχή. Ωστόσο, ακόμη και το χρυσόψαρό σου χρειάζεται περισσότερα από μια γυάλα και νερό. Χρειάζεται φαγητό, κλιματιστικό νερού, καθαριστικό νερού και διακοσμητικά. Μόλις βρεις τον τρόπο πώς να τα φροντίζεις, μπορείτε να αναβαθμίσεις το ενυδρείο σου και να αρχίσεις να προσθέτεις νέα ψάρια.

Το να επιλέξεις ένα σωστό ενυδρείο για το σπίτι και τον τρόπο ζωής σου θα καθορίσει και το τι είδους ψάρια θα πάρεις στο σπίτι. Το ενυδρείο σου θα πρέπει να παραμείνει άδειο κι έτοιμο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν μπορέσει να φιλοξενήσει ψάρια.



Τι χρειάζονται τα ψάρια σου για να επιβιώσουν

Τα ψάρια μπορεί να μην χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως θα ήθελε ένα γατάκι ή ένα σκυλάκι αντίστοιχα, όμως χρειάζονται κάποια πράγματα προκειμένου να επιβιώσουν.

-Μια ισορροπημένη διατροφή

-Καθαρό νερό

-Κατάλληλο φως

-Ένα σωστό σύστημα φιλτραρίσματος

-Κλιματιστικό νερού για την εξισορρόπηση των επιπέδων pH

Mashiro: Το πανέμορφο hamster με τους 29.000 followers στο Instagram (photos)

Ενώ τα ψάρια δεν χρειάζονται μεγάλη συντήρηση, θέλουν επίβλεψη ειδικά αν τα φροντίζει το παιδί σου. Θα πρέπει να είσαι βέβαιη ότι το νερό τους είναι καθαρό και ότι όλα τα ψάρια φαίνονται υγιή. Η κατοχή ψαριών ως κατοικίδιων ζώων μπορεί επίσης να βοηθήσει το παιδί σου να μάθει τις ευθύνες που προκύπτουν από τη φροντίδα των ζώων επειδή θα τα ταΐζει δύο φορές την ημέρα.