Κοιμάσαι μαζί με τη γάτα σου; Συγχαρητήρια! Κάνει καλό στην καρδιά σου

Κοιμάσαι μαζί με τη γάτα σου; Συγχαρητήρια! Κάνει καλό στην καρδιά σου

Τώρα θα κυνηγάς τη γάτα σου να κοιμηθεί στο πλάι σου...

Αν νομίζεις πως ο ύπνος με τη γάτα σου είναι πάντα ένα πρόβλημα, κάνεις λάθος. Ακόμη κι αν ξυπνά τη νύχτα (και ξυπνά κι εσένα) και ανεβαίνει σε κάθε γωνιά του δωματίου θέλοντας να παίξει, οι ειδικοί λένε πως ο ύπνος μαζί με τη γάτα σου κάνει καλό ...στην καρδιά σου.

Ναι καλά διάβασες! Ο ύπνος με τη γάτα μας μπορεί να μην είναι η ιδανική κατάσταση για πολλούς από εμάς (ναι, τα αιλουροειδή είναι νυχτερινοί τύποι και μπορεί να ξυπνήσουν στις 3.00 τα ξημερώματα και να θέλουν παιχνίδια) όμως μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα!

Μια μελέτη του 2008 δείχνει ότι ο ύπνος με το γατάκι μας μπορεί στην πραγματικότητα να ωφελεί την ψυχική και σωματική μας υγεία.


https://www.instagram.com/p/CVDTUf9oFgD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σύμφωνα με την έρευνα αποδεικνύεται ότι το να κοιμάται κανείς δίπλα στη γάτα του μπορεί να τον σώσει από επιπλοκές και προβλήματα καρδιάς στο μέλλον. Το University of Minnesota's Stroke Institute στη Μινεάπολη διεξήγαγε μια μελέτη διάρκειας 10 ετών, η οποία παρουσιάστηκε το 2008, με δείγμα 4.435 Αμερικανούς, ηλικίας από 30 έως και 75 ετών. Οι 2.435 από τους συμμετέχοντες είχαν γάτες ως κατοικίδια στο σπίτι τους ενώ οι υπόλοιποι 2.000 συμμετέχοντες δεν είχαν αποκτήσει ποτέ.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ζούσαν με γάτες έδειξαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν. Όπως δήλωσε ο Dr. Adnan Qureshiη «η κατοχή μιας γάτας πιθανότατα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες και άγχους μας και έτσι να ελαχιστοποιήσει τα καρδιακά νοσήματα».



Τι λες; Μήπως άλλαξες γνώμη;