10 tips για να κρατήσεις το κατοικίδιό σου ασφαλές και ζεστό τον χειμώνα

Ιωάννα Τζανή
10 tips για να κρατήσεις το κατοικίδιό σου ασφαλές και ζεστό τον χειμώνα

Έχε υπ' όψιν σου ότι τα ζωάκια έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους ανθρώπους να κρυολογήσουν.

Δεδομένου ότι η θερμοκρασία πέφτει ολοένα και περισσότερο και ο φετινός χειμώνας προμηνύεται «σκληρός», θα πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να προφυλάξουμε τα αγαπημένα μας κατοικίδια από το κρύο και τη βροχή.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα αποτελούν απειλή τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τα ζωάκια, αφού μπορούν κι εκείνα να κρυολογήσουν.

pexels nadiye odabaşı 9645569

3 ερωτήσεις για να κάνεις στον εαυτό σου πριν γίνεις ανάδοχος σε ένα κατοικίδιο

Εμείς έχουμε συγκεντρώσει για εσένα 10 tips που προτείνουν οι κτηνίατροι προκειμένου να κρατήσεις το γλυκό σου κατοικίδιο ασφαλές και ζεστό τον χειμώνα.


https://www.instagram.com/p/CWXbsIrJhCF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πλύνε και στέγνωσε καλά τα πόδια του μετά τις βόλτες

Το αλάτι και τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την προστασία των δρόμων και των πεζοδρομίων από το χιόνι, μπορεί να είναι ερεθιστικά για τα ποδαράκια του κατοικίδιού σου. Γ' αυτό να τα καθαρίζεις πάντα με ένα πανί και ζεστό νερό όταν επιστρέφετε στο σπίτι.

Τσέκαρε προσεκτικά το αυτοκίνητό σου πριν ξεκινήσεις

Οι γάτες που επιτρέπεται να βγουν έξω κατά τη διάρκεια του κρύου, μπορεί να προσπαθήσουν να χαλαρώσουν κάτω από έναν ζεστό κινητήρα οχήματος. Έλεγξε πολύ προσεκτικά το αυτοκίνητό σου και χτύπα το καπό πριν βάλεις μπροστά.

Δώσε βάση στη ράτσα του κατοικίδιού σου

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, έτσι και ορισμένα κατοικίδια, όπως τα χάσκυ και οι γάτες Περσίας, είναι πιο ανεκτικά στο κρύο από άλλα, ενώ τα ντόμπερμαν, τα τσιουάουα και οι Γερμανικοί Μολοσσοί για παράδειγμα, απαιτούν επιπλέον προστασία από το κρύο.



Βεβαιώσου ότι το κατοικίδιό σου φοράει κολάρο και έχει μικροτσίπ

Τα κατοικίδια διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χαθούν και να αποπροσανατολιστούν σε συνθήκες κακοκαιρίας. Βεβαιώσου ότι η ετικέτα αναγνώρισης και τα στοιχεία μικροτσίπ του σκύλου ή της γάτας σου είναι πλήρως ενημερωμένα.

Προσοχή στη θερμοπληξία

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, τα ζωάκια κινδυνεύουν να υποστούν θερμοπληξία εάν ασκηθούν έντονα σε χαμηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια μπουν σε ένα πολύ ζεστό σπίτι.

Στη photo gallery θα βρεις τα υπόλοιπα tips για να κρατήσεις το κατοικίδιο ζωάκι σου ζεστό τον χειμώνα.