7 ιδέες που θα κάνουν τη γάτα να μη φεύγει από δίπλα σου

7 ιδέες που θα κάνουν τη γάτα να μη φεύγει από δίπλα σου

Εσύ και το κατοικίδιό σου θα γίνετε αχώριστοι.

Η αλήθεια είναι πως οι γάτες αποτελούν μοναδική συντροφιά. Είναι ένα από τα πιο πιστά και ήσυχα κατοικίδια που μπορείς να επιλέξεις και θα βρίσκεται στο πλευρό σου για τουλάχιστον 12-15 χρόνια. Τα καλά νέα είναι πως οι γάτες που ζουν σε εσωτερικούς χώρους τείνουν να ζουν περισσότερο από τις αδέσποτες γάτες. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν αρρωσταίνουν τόσο πολύ, έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να σκοτωθούν από κάποιο όχημα.

Σίγουρα έχεις διαπιστώσει ότι αρκετές φορές η γάτα σου ίσως και να μη θέλει τόσο πολλά χάδια και προτιμά να χαλαρώνει σε διάφορα σημεία του χώρου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις τη σχέση σας, να κερδίσεις την προσοχή της και να την κάνεις να μην ξεκολλάει από δίπλα σου.

7 τρόποι για να κερδίσεις ξανά την προσοχή της γάτας σου

via GIPHY

1) Να είσαι χαλαρή

«Οι γάτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς γύρω από τους ιδιοκτήτες τους, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν βρεθεί σε καταφύγια ή λιγότερο θετικά περιβάλλοντα», αναφέρει η Carole Wilbourn, θεραπεύτρια γατών και συνιδρυτής του The Cat Practice, του πρώτου νοσοκομείου για γάτες στη Νέα Υόρκη. Οι γάτες δεν καταλαβαίνουν τις λέξεις αλλά καταλαβαίνουν τη γλώσσα του σώματος.

2) Βάλε δράση στη ζωή της γάτας σου

Δώσε στη γάτα σου ένα παιχνίδι με το οποίο θα μπορεί να παίξει στην αυλή και γενικά προσπάθησε να την βοηθήσεις να εκτονωθεί. Είναι σημαντικό να παραμένει δραστήρια, ειδικά αν παραμένει τις περισσότερες ώρες εντός του σπιτιού.

3) Εντατικό βούρτσισμα ή χάιδεμα

Οι ειδικοί προτείνουν να βουρτσίζεις καλά τη γάτα σου, καθώς το βρίσκει καταπραϋντικό. Πειραματίσου με διαφορετικά πράγματα για να ανακαλύψεις τι προτιμά το κατοικίδιό σου. Αν δεν της αρέσει το βούρτσισμα, ίσως θέλει τρίψιμο στην κοιλιά ή ελαφρύ ξύσιμο πίσω από τα αυτιά.

4) Πρώτης ποιότητας λιχουδιές

Δώσε στη γάτα σου λιχουδιές υψηλής ποιότητας, όπως μικρά κομμάτια κοτόπουλου ή γαλοπούλας, για να κρατήσεις την προσοχή της. Απόφυγε τις λιχουδιές που είναι πολύ πλούσιες σε λίπος.

5) Μίλα στο κατοικίδιό σου

Μερικές γάτες προτιμούν να τους μιλάνε αντί να τους χαϊδεύουν. Προσπάθησε να μιλήσεις με τη γάτα σου για να δεις αν αυτό προκαλεί αντίδραση.

6) Επένδυσε σε παιχνίδια

Αγόρασε παιχνίδια που θα μπορείς να απολαμβάνεις μαζί με τη γάτα σου για να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί.

7) Κοιμήσου με τη γάτα σου

Πάρε τη γάτα μαζί σου στο κρεβάτι για να κοιμηθείτε μαζί. Να είσαι σίγουρη πως θα νιώσει το δέσιμο και θα σου χαρίσει τρυφερές αγκαλιές.

Πόσες ώρες μπορείς να αφήσεις μόνη τη γάτα σου στο σπίτι (όχι τόσες όσες νομίζεις!)

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς να κάνεις μια γάτα να σε συμπαθήσει

5 tips για την ανοιξιάτικη περιποίηση της γάτας σου