Σας έκανε την πρόταση; Μάθετε τι συμβολίζει το δαχτυλίδι που επέλεξε

Σας έκανε την πρόταση; Μάθετε τι συμβολίζει το δαχτυλίδι που επέλεξε

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους συμβολισμούς και τις παραδόσεις πίσω από το δαχτυλίδι που σας έκανε να πείτε το μεγάλο "ναι"

1)Το δαχτυλίδι των αρραβώνων φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο του χεριού γιατί, κάποτε, υπήρχε η πεποίθηση ότι εκεί βρίσκεται μία φλέβα που συνδέεται άμεσα με την καρδιά.

2)Τα δαχτυλίδια αρραβώνων από χρυσό ή ασήμι με ένα διαμάντι, γνωστά ώς μονόπετρα, πρωτοεμφανίζονται στα τέλη του 15ου αιώνα στην Βενετία.


3)Ένα δαχτυλίδι με ζαφείρι συμβολίζει την οικογενειακή ευτυχία για τους νεόνυμφους


4) Αντίθετα, ένα δαχτυλίδι με ένα μαργαριτάρι για πέτρα θεωρείται κακή τύχη. Αυτό συμβαίνει επειδή το σχήμα του κοσμήματος θυμίζει δάκρυ.


5)Κάθε χρόνο, στις Η.Π.Α., χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γαμήλιων βερών 17 τόνοι ατόφιου χρυσού.


6)Στη βικτωριανή Αγγλία, πολύ δημοφιλή δαχτυλίδια γάμου ήταν αυτά που είχαν το σχήμα ενός φιδιού, τα μάτια του οποίου ήταν φτιαγμένα από ρουμπίνια. Αυτό συνέβαινε επειδή οι σπείρες που σχημάτιζε το σώμα του ερπετού, όπως τυλιγόταν γύρω από τον εαυτό του, ήταν σύμβολο της αιωνιότητας.


7)Η ακουαμαρίνα θεωρείται ένα από τα πιο καλότυχα πετράδια για τους νεόνυμφους αφού συμβαλίζει την αρμονία και, σύμφωνα με τις παραδόσεις, εξασφαλίζει ευτυχία και ευημερία για το ζευγάρι.