Γάμος και βάπτιση μαζί

Γάμος και βάπτιση μαζί

Πώς να τα συνδυάσετε και τα δύο σε ένα.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν γάμο και βάπτιση μαζί. Λίγο τα περιορισμένα οικονομικά , λίγο ο περιορισμένος χρόνος, λίγο ότι τους προκύπτει το μωρό πιο γρήγορα απ΄ό,τι το περίμεναν.

Και φυσικά μπορείτε να τα συνδυάσετε και με πολύ ωραίο αποτέλεσμα μάλιστα. Υπάρχουν όμως, κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε για να έχετε την επιτυχία στο τσεπάκι.

1. Πρώτα γίνεται το μυστήριο του γάμου και μετά της βάπτισης . Κανόνας της εκκλησίας. Επίσης και τα δύο μυστήρια μαζί, διαρκούν σίγουρα μιάμιση ώρα. Θα πρέπει λοιπόν, να έχετε φροντίσει και οι καλεσμένοι σας να έχουν τουλάχιστον κάπου να κάτσουν και να πιούν και λίγο νερό, ιδιαίτερα αν είναι καλοκαίρι και μέρα.

2. Το μωρό, θα κουραστεί να περιμένει να τελειώσει το μυστήριο του γάμου και πιθανών να γκρινιάζει επειδή δεν θα μπορεί ν ατο κρατάει η μαμά του. Καλό θα είναι, αν είναι δυνατόν, να έρθει λίγο αργότερα στην εκκλησία ή να έχει τουλάχιστον το καρότσι του μαζί, για να μπορεί να κοιμηθεί ή να ξεκουραστεί.

3. Εάν έχετε πολλά παιδάκια καλεσμένα (στις βαπτίσεις συνήθως οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους μαζί), φροντίστε να υπάρχει και κάποιος αρμόδιος να τα απασχολεί.