Καραντίνα: Με τα παιδιά στο σπίτι σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον

Δέσποινα Καμπούρη
Καραντίνα: Με τα παιδιά στο σπίτι σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον

Όλες μας βρεθήκαμε απροειδοποίητα και άξαφνα σε ένα καθεστώς που δεν είχαμε βιώσει ποτέ πριν.

Παντρεμένες και ανύπαντρες, με παιδιά ή χωρίς παιδιά, εργαζόμενες ή μη, καμία δεν εξαιρείται από την καραντίνα και τον εγκλεισμό και όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε ευλαβικά τις οδηγίες και τις προσταγές του κράτους για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο όδο κι αν το σήμερα είναι οδυνηρό.

Πέρα από το ψυχολογικό κόστος της όλης διαδικασίας, από τον φόβο για την εξάπλωση και τη διασπορά του ιού, από τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ατομική υγιεινή που είναι πιο σημαντική από ποτέ για την αυτοπροστασία μας απέναντι στον κορονοιό, το κομμάτι που απασχολεί όλα τα νοικοκυριά αυτή τη στιγμή, είναι η αποτελεσματική απολύμανση του σπιτιού μας. Ειδικά όταν μέσα σε αυτό ζουν οι πιο πολύτιμοι άνθρωποι στη ζωή μας. Αφενός συγγενείς που υπάγονται στις ευπαθείς ομάδες και χρειάζονται έξτρα προστασία και αφετέρου τα παιδιά μας!

klinex 1



Η διαδικασία πλέον είναι πασίγνωστη και μπορούν να την καταλάνβουν και τα νήπια: Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιούμε αντισυπτικά τζελ, φοράμε γάντια για να παραλάβουμε ή να παραδόσουμε αντικείμενα εκτός σπιτιού, ή για να κατεβάσουμε τα σκουπίδια, φοράμε μάσκα όταν πρόκειται να έρθουμε σε κοντινή επαφή με τρίτους, αλλάζουμε ρούχα όταν μπαίνουμε στο σπίτι.
Τι γίνεται όμως μέσα στο σπίτι; Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό;

Εσύ γνώριζες ότι τα προιόντα με χλώριο απολυμαίνουν σε δευτερόλεπτα; Αν δεν το γνώριζες μέχρι τώρα, πρέπει να μάθεις και αυτό: Η Χλωρίνη είναι ιδανικό απολυμαντικό προϊόν οικιακής χρήσης. Είναι ένα πολύ ισχυρό προϊόν για την εξουδετέρωση μικροβίων και απολύτως κατάλληλο για χρήση από καταναλωτές. Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματική στην αφαίρεση βρωμιάς και στην λεύκανση ρούχων και επιφανειών. Εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές καταστρέφοντας ταυτόχρονα και τα μικρόβια που συχνά τις προκαλούν. Απομακρύνει επίσης διάφορες αίτιες αλλεργιών.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr