Ελένη Μητσοπούλου: Ο νόμος για τη συνεπιμέλεια θα δημιουργήσει κουλτούρα συναίνεσης

Ελένη Μητσοπούλου: Ο νόμος για τη συνεπιμέλεια θα δημιουργήσει κουλτούρα συναίνεσης

Το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου που θα ρυθμίζει και το θέμα της επιμέλειας των παιδιών μετά το διαζύγιο, είναι στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του και αναμένεται η κατάθεσή του. Με βάση το προσχέδιο που έχει έρθει στην επιφάνεια μετά και τις παρεμβάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, ακούστηκαν επιφυλάξεις από διάφορες πλευρές για το θέμα της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας.

Η κυρία Ελένη Μητσοπούλου, δικηγόρος με χρόνια εμπειρίας στο Οικογενειακό Δίκαιο και εθελόντρια στον φορέα για τη γονεϊκή ισότητα ΓΟΝ.ΙΣ., μίλησε στο CNN Greece για τις αλλαγές που θα φέρει ο νέος νόμος όταν ψηφιστεί και για τα προβλήματα που θα λύσει.

- Κυρία Μητσοπούλου, τι είναι αυτό το σημαντικό που φέρνει ο νέος νόμος για το Οικογενειακό Δίκαιο; Έχουν βάση οι ενστάσεις για την υποχρεωτικότητα της συνεπιμέλειας;

Το προσχέδιο του νόμου μιλά για κοινή επιμέλεια η οποία θα είναι υποχρεωτική καταρχήν, αλλά ο δικαστής θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά, αν δηλαδή αυτό δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr