Mary Greenwell: Η makeup artist της Cate Blanchett μας μίλησε για το μακιγιάζ της στα SAG Awards

Mary Greenwell: Η makeup artist της Cate Blanchett μας μίλησε για το μακιγιάζ της στα SAG Awards

Η Cate, το παντοτινό μας Girl crush, έκλεψε και πάλι την παράσταση και μιλήσαμε με την Mary Greenwell προκειμένου να μάθουμε όλα τα μυστικά του μακιγιάζ της. Hint: H Cate δεν χρειάζεται και ιδιαίτερα πράγματα…

SAG AWARDS

Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω να γράφω για την Cate Blanchett (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Είναι ένα icon σε κάθε επίπεδο και τη λατρεύω. Κάθε της εμφάνιση μου γίνεται εμμονή, και αυτό ακριβώς συνέβη χθες, με την εμφάνισή της στο όχι-και-τόσο-κόκκινο χαλί των βραβείων SAG. Η Cate φόρεσε μία συγκλονιστική Armani Privé τουαλέτα και πριν προλάβω να κάνω focus στο μακιγιάζ και τα μαλλιά της, παρατήρησα (όπως και σύσσωμο το Hollywood) τη μικροσκοπική της μέση και το ντεκολτέ της τουαλέτας που ήταν ένα μικρό έργο τέχνης.


https://www.instagram.com/p/CagAj2bP8aR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το πρόσωπό της ωστόσο ήταν –όπως πάντα- αυτόφωτο, και τα χέρια πίσω από το μακιγιάζ της ήταν αυτά της Mary Greenwell. Εννοείται έστειλα αμέσως μήνυμα (στις 6 το πρωί) και κλείσαμε ένα τηλεφωνικό ραντεβού για σήμερα, σε πιο λογική -για εκείνη και εμένα- ώρα.

«Η Cate είναι μία από τις καλύτερές μου φίλες, ευχαριστιόμαστε η μία την άλλη, είναι πάντοτε περισσότερο απόλαυση παρά δουλειά το να ταξιδεύω και να δουλεύω μαζί της» μου είπε όταν τη ρώτησα πώς είναι να δουλεύεις με την Cate. Επειδή ωστόσο, δεν είχαμε πολύ χρόνος τη διάθεσή μας, πέρασα απευθείας στις λεπτομέρειες…

cateblanchettphilippines 274872315 678480250003428 4533806565668864163 n

«Το φόρεμα! Το φόρεμα ήταν πολύ ιδιαίτερο παρ’ όλο που ήταν μαύρο. Θέλαμε λοιπόν ένα soft look. Όλα τα μακιγιάζ που κάνουμε με την Cate δημιουργούνται organically και τα εξελίσσουμε στην πορεία» μου είπε όταν τη ρώτησα για το πώς αποφάσισαν το look.

«Αυτό που θέλαμε λοιπόν ήταν να τονίσουμε τα μάτια, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει λίγο πιο έντονο το βλέμμα αλλά όχι overpowering. Πέρασα ένα mix σκιών με ελάχιστη λάμψη και της έβαλα μόνο μάσκαρα» μου είπε και συνέχισε: «Στα χείλη θέλαμε ένα soft και pretty χρώμα γι’ αυτό διαλέξαμε αυτό το κολακευτικό ροζ».


https://www.instagram.com/p/CagMS1qIUIS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! H makeup artist της πριγκίπισσας Diana μας παραχώρησε μία εφ᾽όλης της ύλης συνέντευξη

Τα do’s και τα don’ts

«Προσπαθώ να αποφεύγω τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Βαραίνουν τα μάτια και προσθέτουν χρόνια χωρίς λόγο. Κάνουν και το μακιγιάζ να δείχνει, πώς να στο πω, παλιακό. Για να τονίσω λοιπόν το βλέμμα της Cate χρησιμοποίησα μολύβι στο περίγραμμα του ματιού και σκιές με ελαφριά λάμψη και βάθος. Αυτό ήταν πιστεύω που έκανε και το αποτέλεσμα τόσο μοντέρνο, κομψό και fresh, η απουσία των ψεύτικων βλεφαρίδων» μου είπε σχετικά με το look των ματιών.

eyes

Από αριστερά: Μολύβι , Armani Smooth Silk Eye Pencil στην απόχρωση Νο 8. Σκιά, Eyes to Kill Stellar Eyeshadow στην απόχρωση Νο 1. Μάσκαρα, Armani Eyes to Kill Classico Mascara. Σκιές, Armani Eye Tint στις αποχρώσεις Νο 10 και Νο 43

Τι έκανε όμως στο πρόσωπο της Cate; «Έχει συγκλονιστική επιδερμίδα συνεπώς δεν έκανα πολλά. Ξεκίνησα με ένα καλό μασάζ και έπειτα πέρασα το μεικάπ και το κονσίλερ με τα δάχτυλά μου. Το μυστικό εδώ είναι το πολύ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλό blending και βρίσκω ότι κάτι τέτοιο γίνεται ευκολότερα και πιο φυσικά με τα δάχτυλα. Χρησιμοποιώ πάντα τα χέρια μου αντί για πινέλα ή σφουγγάρια» μου είπε ενώ συμφωνούσα ότι η Cate έχει απίθανα πορσελάνινη, αυτόφωτη επιδερμίδα.

face

Από αριστερά: Primer, ArmaniLuminous Silk Hydrating Primer. Μεικάπ, Armani Luminous Silk Foundation στην απόχρωση Νο 4,5. Κονσίλερ, Armani Luminous Silk Concealer στην απόχρωση Νο 3.

«Κάτι ακόμα που θέλω να σημειώσεις είναι τα φρύδια» μου είπε και συνέχισε εξηγώντας: «Τα έντονα φρύδια –όπως και οι ψεύτικες βλεφαρίδες- προσθέτουν χρόνια μετά από κάποια ηλικία. Το μακιγιάζ τους απαιτεί πολύ ελαφρύ χέρι και ανοιχτόχρωμο προϊόν, λίγο πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα των φρυδιών. Το ιδανικό για ξανθές είναι το Armani, Eye & Brow Maestro στην απόχρωση Νο 2. Είναι ένα χρώμα πασπαρτού».

brow

Τέλος, μιλήσαμε για τα χείλη της Cate. Το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς blurred και κάπως kissed… «Αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Όπως σου είπα, το φόρεμα απαιτούσε ένα soft μακιγιάζ και τα χείλη ένα pretty χρώμα. Το κραγιόν Armani, Lip Power στην απόχρωση Νο 502, είναι το τέλεια γλυκό ροζ» μου είπε και έσπευσα να τη ρωτήσω αν χρησιμοποίησε κάποια τεχνική για αυτό το blurred εφέ..

lips

«Όχι, βάζω πάντα το κραγιόν απευθείας από το tube, δεν κάνω κάτι άλλο. Ξέρω άλλωστε τόσο καλά τα χείλη της Cate, θα μπορούσα να τα βάψω με κλειστά μάτια».


https://www.instagram.com/p/Cah2cvWrp_b/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εννοείται θα μπορούσα να μιλώ με την Mary για την Cate αλλά και το μακιγιάζ γενικά, για ώρες. Είναι βλέπεις ένας ζωντανός θρύλος του μακιγιάζ και είναι πάντοτε τεράστια τιμή μου που δέχεται τόσο ευγενικά και άμεσα να μου μιλήσει. Θα ξαναμιλήσουμε ωστόσο για τα Όσκαρ (αν όλα πάνε καλά) συνεπώς δεν τελείωσαν εδώ οι κουβέντες μας ούτε και τα πολύτιμα tips της.

Thank you Mary, it’s always an honor!

PS I love you Cate!

Be Happy! H Mary Greenwell εξηγεί πώς θα γίνουμε πιο χαρούμενες με τη βοήθεια του μακιγιάζ