Δε φαντάζεστε από τι κινδυνεύουν τα μαλλιά σας!

Δε φαντάζεστε από τι κινδυνεύουν τα μαλλιά σας!

Μην τα αφήνετε στην τύχη τους- διεκδικήστε το καλύτερο για την ομορφιά τους! 

Μέχρι αυτή τη στιγμή σίγουρα γνωρίζετε τους πιο... διαβόητους εχθρούς των μαλλιών σας και σίγουρα θα έχετε λάβει τα μέτρα σας. Όμως να που στη λίστα μπαίνει ένας ακόμα, ο οποίος εντοπίστηκε από τους ερευνητές του Pantene Pro-V και αποδείχτηκε ότι αργά, ύπουλα και σταθερά καταστρέφει την ζωντάνια και τη λάμψη των μαλλιών μας!

Η έκπληξη: αυτός ο εχθρός βρίσκεται στο νερό της βρύσης, και κάθε φορά που λουζόμαστε αναπόφευκτα στρογγυλοκάθεται στα μαλλιά μας,προκαλώντας οξείδωση. Ο λόγος για τον χαλκό, ένα μέταλλο που το συνοδεύει το εξής παράδοξο: "Ενώ δεν είναι βλαβερός για το σώμα μας, οδηγεί στη διάσπαση και τη διάβρωση ζωτικών πρωτεϊνών και λιπιδίων στον εσωτερικό φλοιό των μαλλιών, με πολλές συνέπειες στην υγεία τους", μας εξήγησε η Jenny Marsh,επικεφαλής του Pantene Pro-V Hair Research Institute, όταν τη συναντήσαμε σε πρόσφατο ταξίδι στη Ρώμη με αφορμή αυτή την πολύ σημαντική ανακάλυψη των ερευνητών.

«Κάθε φορά που λούζουμε τα μαλλιά μας, τα εκθέτουμε στην οξειδωτική φθορά που προκαλεί ο χαλκός ο οποίος υπάρχει φυσιολογικά στο τρεχούμενο νερό. Κάτι τέτοιο εξασθενεί τη δομή των μαλλιών με την πάροδο του χρόνου, κάνοντάς τα πιο ευάλωτα στη φθορά από το styling και στη δημιουργία ψαλίδας, στο σπάσιμο και το φριζάρισμα – βασικές αιτίες που κάνουν τα μαλλιά κάποιες μέρες να δείχνουν πολύ ταλαιπωρημένα, πράγμα το οποίο όλες απεχθανόμαστε!" είπε η ειδικός.

pant1

Και κάπου έδω θα σας μιλήσουμε για κβαντική φυσική- ναι, καλά διαβάσατε, με τη βοήθειά της οι ερευνητές του Pantene Pro-V ανέπτυξαν την τεχνολογία Antioxidant Damage Blocker (τεχνολογία με αντιοξειδωτική δράση κατά της φθοράς των μαλλιών), η οποία περιέχει EDDS – έναν έξυπνο «μαγνήτη μετάλλων» που εντοπίζει τον υπερβολικό χαλκό στα μαλλιά, τον αιχμαλωτίζει και βοηθά στην εξουδετέρωσή του.

«Όπως ακριβώς ένα αντίσωμα εστιάζει σε συγκεκριμένους νοσογόνους παράγοντες, έτσι και το EDDS εστιάζει στο χαλκό, τον αιχμαλωτίζει και βοηθά στην εξουδετέρωσή του, ακόμη και μεταξύ πολλών άλλων μετάλλων», εξηγεί η Dr. Marsh. «Έτσι, αντί να περιμένει να δημιουργηθούν οι ελεύθερες ρίζες και να τις καταπολεμήσει, το EDDS στην πραγματικότητα εμποδίζει το σχηματισμό τους, μειώνοντας τα υπερβολικά επίπεδα χαλκού στα μαλλιά σας.»

pant2

Το ακόμα καλύτερο νέο: το EDDS περιέχεται πλέον σε όλα τα σαμπουάν και τα προϊόντα 2-σε-1 Pantene Pro-V για την προστασία της υγείας των μαλλιών. Από το πρώτο λούσιμο, η τεχνολογία Antioxidant Damage Blocker βοηθάει στη μείωση της περιεκτικότητας χαλκού στα μαλλιά, συμβάλλοντας στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς κάθε τρίχας, για να έχετε πραγματικά υπέροχα μαλλιά, όπως δεν θα μπορούσατε ποτέ να τα φανταστείτε!

"Κορυφαίο" bonus: μια που μιλάμε για ανανέωση, οι ειδικοί του Pantene Pro-V ανέπτυξαν και μία σειρά conditioner με σύστημα προστασίας της κερατίνης που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις άμυνες των μαλλιών έναντι της φθοράς από το styling. Αυτή η τεχνολογία εστιάζει σε εξασθενημένες περιοχές της τρίχας και σχηματίζει μια λεπτή προστατευτική στρώση κατά μήκος κάθε ίνας από τη ρίζα μέχρι την άκρη, ώστε να μην χάνονται πολύτιμες πρωτείνες, ώστε να μπορείτε να παραδοθείτε χωρίς τύψεις σε όσο styling θέλετε! Έχει αποδειχθεί ότι, όταν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, τα τελευταία συστήματα σαμπουάν και conditioner του Pantene Pro-V χαρίζουν πιο δυνατά, ορατά πιο υγιή, πιο όμορφα μαλλιά με κάθε λούσιμο- γιατί να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο;