Τα καλλυντικά της Henkel ξεχώρισαν με δύο βραβεύσεις στα Social Media Awards 2014

Τα καλλυντικά της Henkel ξεχώρισαν με δύο βραβεύσεις στα Social Media Awards 2014

Χρυσή και αργυρή διάκριση για τις μάρκες Diadermine και Taft

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, η Henkel απέσπασε δύο βραβεία στα Social Media Awards 2014. Η Diadermine για την online ενέργεια του λανσαρίσματος της σειράς Ν˚110 κέρδισε το Gold βραβείο στην κατηγορία Best Use of Social Media / Per Industry στον τομέα Beauty & Fashion, ενώ το Taft για την online ενέργεια, 'Taft Brazilian Fiesta' κέρδισε το Silver βραβείο στον τομέα Integration & Innovation για την κατηγορία Best Use of Game Mechanics (Gamification) in a Social Media Campaign.

Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά διοργάνωσης των βραβείων, από το περιοδικό Marketing Week της Boussias Communications, τα οποία αξιολογούν, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές ενέργειες στα social media των brands και των agencies που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από τις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων.

DSC 3169

Η Diadermine για να γιορτάσει τα 110 χρόνια της, λάνσαρε τη σειρά Ν˚110. Για την επικοινωνία αυτής της σειράς χρησιμοποίησε τα Social Media με τον καλύτερο τρόπο, δημιουργώντας ένα βίντεο που παρουσίαζε το πόσο ξεχωριστές είναι οι γυναίκες του σήμερα. Έπειτα οι χρήστες έπρεπε να κάνουν share στο Facebook το βίντεο αυτό για να μπουν στην κληρωση και να κερδίσουν ένα μοναδικό ταξίδι για δύο άτομα στην πόλη όπου γεννήθηκε η Diadermine, το Παρίσι. Με αυτή της την ενέργεια κατάφερε να υπερδιπλασιάσει στους fans της στο Facebook και να τριπλασιάσει στους επισκέπτες του website της.

Το Taft, με το διαγωνισμό 'Taft Brazilian Fiesta' που «έτρεξε» κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, κατάφερε να ταυτίσει το brand name του με το θεσμό μέσα από ένα quiz ποδοσφαιρικών ερωτήσεων στη Facebook σελίδα του. Οι χρήστες απαντούσαν καθημερινά σε ερωτήσεις σχετικές με το ποδόσφαιρο και το παγκόσμιο κύπελλο, ενώ περιστασιακά οι ερωτήσεις αφορούσαν αναγνώρισιμα hair style ποδοσφαιριστών. Με κάθε σωστή απάντηση, οι χρήστες κέρδιζαν ένα αυτοκόλλητο για το online ποδοσφαιρικό άλμπουμ τους και συμμετοχές στις εβδομαδιαίες κληρώσεις της σελίδας, αλλά και στην τελική κλήρωση, για ένα Sony Playstation 4. Περισσότεροι από 17.000 χρήστες παίξανε το quiz, ενώ κατά τη διάρκεια της καμπάνιας, η σελίδα απέκτησε 12.200 νέους fans.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Diadermine και το Taft μπορείτε να επισκεφθείτε:
https://www.facebook.com/DiadermineGreece
https://el-gr.facebook.com/TaftStyling

DPG Network