15 beauty-υποσχέσεις που πρέπει όλες μας να τηρήσουμε μέσα στο 2015!

15 beauty-υποσχέσεις που πρέπει όλες μας να τηρήσουμε μέσα στο 2015!

Τέρμα οι δικαιολογίες. Το 2015 θα είμαστε πιο λαμπερές από ποτέ

Δεύτερη ημέρα του νέου έτους σήμερα. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του που λένε. Σιγά-σιγά θα πρέπει να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα και φυσικά να θέσουμε νέους στόχους για το 2015. Μήπως αυτό το έτος να τηρήσουμε όλα όσα θα υποσχεθούμε αυτές τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς; Eκτός από τα κλασικά περί δίαιτας, γυμναστικής, σωστής οργάνωσης στη δουλειά κτλ. τι θα λέγατε φέτος να θέταμε και beauty-υποσχέσεις;


Η περιποίηση του προσώπου, του δέρματoς, των νυχιών και των μαλλιών μας είναι πάρα πολύ βασική. Φέτος, θα βγάλουμε προς τα έξω τον πιο λαμπερό εαυτό μας . Πάρτε το απόφαση και ακολουθήστε κατά γράμμα τα παρακάτω beauty tips:


1. Καθαρισμός προσώπου: Υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως μέσα στο '15 δε θα κοιμηθείτε ούτε μία ημέρα βαμμένη. Είναι ένα από τα πιο μεγάλα beauty σφάλματα που έχουν σαν αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του δέρματός σας.


2. Απολέπιση: Η επιδερμίδα σας θέλει και αυτή την περιποίησή της. Μην ξεχνάτε να την απολεπίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να τη λυτρώνετε από τα νεκρά κύτταρα.


3. Kρέμες ημέρας: Όσο για τις ενυδατικές κρέμες; Θα πρέπει να γίνουν πιστές φίλες σας. Μη βάφεστε αν δεν έχετε δώσει στην επιδερμίδα σας την αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης που χρειάζεται.


4. Κρέμα νυκτός: Αφήστε τη στο κομοδίνο σας και φροντίστε πριν πέσετε για ύπνο να την εφαρμόζετε στο καθαρό δερματάκι σας. Η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί για αυτό.


5. Serum για τους μαύρους κύκλους: Να εξαφανιστούν από μόνοι τους το αποκλείουμε. Αγοράστε ένα καλό serum ή μια κρέμα για τους μαύρους κύκλους ή τις σακούλες και λύστε άμεσα το πρόβλημα.

b2a2383466811240c3b69255f9538613


6. Νερό: Φέτος, θα πρέπει να αρχίσετε να πίνετε πολύ νερό. Εκτός του ότι βοηθά στο αδυνάτισμα, ενυδατώνει άψογα την επιδερμίδα σας, χαρίζοντάς σας καλύτερη όψη. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;


7. Ύπνος: Ο ύπνος θρέφει τα μωρά αλλά και την επιδερμίδα σας. Φέτος, θέστε σα στόχο να τηρήσετε τον κανόνα του 8ωρου ύπνου. Η κούραση δε θα διαγράφεται πια στο πρόσωπό σας και εσείς θα νιώσετε πιο φρέσκιες από ποτέ.


8. Αντηλιακό: Το έχουμε τονίσει άπειρες φορές, αλλά θα το ξαναπούμε. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο χειμώνα-καλοκαίρι. Αν θέλετε να δείχνετε νεότερη –τώρα, αλλά και τα επόμενα χρόνια της ζωής σας- φροντίστε από εδώ και στο εξής να εφαρμόζετε επαρκή ποσότητα πριν από κάθε σας πρωινή έξοδο.


9. Μάσκες: Μία φορά την εβδομάδα, δώστε ραντεβού με τον... εαυτό σας. Αφιερώστε του λίγα λεπτά και εφαρμόστε στο προσωπάκι σας (αλλά και στο σώμα σας) μάσκες θρέψης, λάμψης και ενυδάτωσης. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.


10. Ζάχαρη: Αν θέλετε λαμπερό δέρμα, τότε συγνώμη που θα σας το πούμε, αλλά θα πρέπει να μειώσετε τις ποσότητες ζάχαρης που λαμβάνετε. Η ζάχαρη προκαλεί τη γλυκοζυλίωση, η οποία με τη σειρά της διαβρώνει τους ιστούς και φθείρει τα κύτταρα.

25d9b23dfc6b231673f3ffc22deae51e


11. Σωστή διατροφή: Αφήστε στην άκρη τηγανιτά, junk food, αλάτι και παχυντικές σάλτσες, καθώς εκτός από έξτρα κιλά θα σας χαρίσουν και... θαμπή επιδερμίδα. Πείτε ναι στα φρούτα, τα λαχανικά και το άπαχο κρέας και δείτε σύντομα τη διαφορά πάνω σας.


12. Μακιγιάζ: Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για ό,τι καλλυντικά επιλέγετε. Μην ενδώσετε στον πειρασμό των πολύ φθηνών καλλυντικών και αποφασίστε φέτος να βάφεστε όσο λιγότερο μπορείτε. Λέμε ναι στο natural look!


13. Πράσινο τσάι: Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το πράσινο τσάι. Περιέχει τανίνες, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει την ταχύτητα με την οποία καταστρέφονται τα κύτταρά μας. Ρίξτε το στο τσάι και νικήστε το χρόνο.


14. Μαλλιά: Και τα μαλλιά χρειάζονται την περιποίησή τους. Μην ξεχνάτε να κάνετε συχνές μάσκες και φυσικά να απλώνετε στις άκρες σας ειδικό λαδάκι. Πριν χρησιμοποιήσετε πιστολάκι ή σίδερο μαλλιών, φροντίστε να προστατεύσετε την τρίχα με τα ειδικά προϊόντα κατά της θερμότητας. Τέλος, αποφύγετε τις συχνές βαφές και το πολύ styling.


15. Nύχια: Δεν υπάρχει κάτι πιο αντιαισθητικό, σε μια γυναίκα, από τα απεριποίητα νύχια. Φέτος, δώστε τους την προσοχή που τους αξίζει. Περιποιηθείτε τα σωστά. Τι χρειάζονται; Συχνό κόψιμο, λιμάρισμα, καθαρισμό από τα πετσάκια. Επιπροσθέτως, αφήστε τα μερικές ημέρες το μήνα να αναπνέουν (αποφεύγοντας απλώς να τα βάφετε). Τέλος, μην ξεχνάτε να τους εφαρμόζετε ειδικά λαδάκια θρέψης.

Διαβάστε ακόμα

Victoria Beckham: Αποκαλύπτει τα μυστικά ομορφιάς της