Lifting χωρίς χειρουργείο; Γίνεται!

Lifting χωρίς χειρουργείο; Γίνεται!

Μάθαμε τα πάντα για το πρωτοποριακό Ενέσιμο lifting με νήματα PDO, από την Δερματολόγο Βενετία Μπλιάμπτη 

Όταν η χαλάρωση στο πρόσωπο αρχίζει να γίνεται απειλητική αλλά η ιδέα μιας επεμβατικής λύσης φοβίζει, τότε το Ενέσιμο lifting με νήματα PDO είναι η ιδανικότερη λύση. Πλέον είναι δυνατή η στήριξη του χαλαρού δέρματος χωρίς να απαιτούνται τομές και ράμματα, παρά μόνο λεπτές βελόνες.


Πρόκειται για την εφαρμογή των εξειδικευμένων νημάτων PDO τα οποία τοποθετούνται στο δέρμα με τη βοηθεια μιας πολύ εύκαμπτης βελόνας προκειμένου να ανορθώσουν τους ιστούς και να βελτιώσουν την υφή του δέρματος. Τα νήματα PDO (polydioxanone) είναι κατασκευασμένα από ένα βιοσυμβατό απορροφήσιμο υλικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην χειρουργική ως απορροφήσιμα ράμματα.


Πως εφαρμόζεται;


Τα νήματα PDO εισάγονται στο δέρμα με λεπτές εύκαμπτες βελόνες και ανάλογα με το σημείο στο οποίο θέλουμε να δράσουμε, τοποθετούνται με ιδιαίτερο κάθε φορά τρόπο, ώστε να σχηματίζεται ένα πλέγμα στήριξης των ιστών. Οι βελόνες στην συνέχεια απομακρύνονται, ενώ τα νήματα παραμένουν, δίνοντας την εκκίνηση για την κινητοποίηση των ιστών. Η αρχόμενη ανόρθωση του δέρματος είναι άμεσα αντιληπτή, ωστόσο τα αποτελέσματα βελτιώνονται διαρκώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες καθώς τα νήματα απορροφούνται.


Πως δρα;
Έρευνες έχουν αποδείξει πως το συστατικό των PDO χαλαρώνει τους μύες και τους τένοντες αλλά κυρίως κινητοποιεί τη διαδικασία της νεοκολαγεννεσης. Ο ερεθισμός που προκαλείται από την εφαρμογή της βελόνας αλλά και η παρουσία των νημάτων διεγείρουν μηχανισμούς επούλωσης και ανάπλασης με αποτέλεσμα την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης Καθώς τα νήματα απορροφούνται δημιουργείται ένα νέο φυσικό πλέγμα που στηρίζει και ανορθώνει τους ιστούς.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;
Η χρήση των νημάτων είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στον λαιμό. Χαρακτηριστική είνα η εφαρμογή τους :
- στις ρινοπαρειακές περιοχές.
- στις χαλαρές "γραμμές πικρίας" στο πηγούνι.
- στην βελτίωση των πτωτικών άνω βλεφάρων.
- στην ανόρθωση των παρειών.
- στον επαναπροσδιορισμό του οβάλ προσώπου,
- στην βελτιώση της μεγάλης χαλάρωσης κάτω από το πηγούνι αλλά και το σώμα όπως : στους βραχίονες, στο ντεκολτέ, στην κοιλιά, στους μηρούς, στους γλουτούς.


Πόσο διαρκεί;
Αμέσως μετά την εφαρμογή είναι ορατή η αρχική ανόρθωση, αλλά τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες φτάνοντας μέχρι και 1,5 χρόνο καθώς συνεχίζεται η παραγωγή καινουριου κολλάγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικου οξέος. Τα νήματα απορροφούνται σταδιακά καθώς υδρολύονται σε CO2 και H2O μέσα στους επόμενους 8-10 μήνες.

Αποθεραπεία
Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες του. Μπορεί να παρατηρηθούν μικρές εκχυμώσεις και ήπιο οίδημα που αποδράμουν σύντομα.

Πλεονεκτήματα
- Μη επεμβατική και ασφαλής εφαρμογή χωρίς παρενέργειες
- Σύντομος χρόνος θεραπείας, ανάλογα με τις περιοχές εφαρμογής απο (15' -60')
- Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
- Συνεχής βελτίωση των αποτελεσμάτων μέσα στους επόμενους μήνες
- Έυκολη και άνετη εφαρμογή με ελάχιστο πόνο

Το ενέσιμο PDO lifting είναι μία εξατομικευμένη θεραπεία που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του ασθενούς ανά πάσα στιγμή. Εξαιρετικός είναι ο συνδιασμός με ραδιοσυχνότητες και Palomar Ftactional laser περίπου 15 ημέρες μετά την θεραπεία. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιούμε την ικανότητα ανάπλασης των ιστών και ενισχύεται η σφριγηλότητα του δέρματος.

Συνδυάζεται με PRP;
Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η συνέργεια με την αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP), η οποία θέτει σε εξαιρετικό βαθμό την κινητοποίηση των ιστών για νεοκολλαγέννεση και μάλιστα εφαρμοζόμενη ακριβώς την ίδια στιγμή με την εφαρμογή (PDO).

Θεραπεία PRP
Στη θεραπεία PRP (platelet rich plasma), χρησιμοποιείται ο πλούσιος σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες ορός του ίδιου ατόμου, ο οποίος διαθέτει εξειδικευμένες πρωτεϊνες που επανορθώνουν τις κυτταρικές βλάβες και αναπλάθουν το δέρμα. Αρχικά λαμβάνεται μια μικρή ποσότητα αίματος, η οποία στη συνέχεια υφίσταται τη διαδικασία της φυγοκέντρησης, όπου διαχωρίζονται τα έμμορφα συστατικά απο τον ορό. Συχνά, ο ορός εμπλουτίζεται με νουκλεοτίδια, ενω προστίθεται μια μικρή ποσότητα διαλύματος χλωριούχου ασβεστίου, προκειμένου να διεγείρει τα αιμοπετάλια. Ο εμπλουτισμένος αυτόλογος ορός μεταφέρεται ενδοδερμικά με τη διαδικασία της μεσοθεραπείας ή στοχευμένα στις ρυτίδες. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, καθώς επιτυγχάνεται ενεργοποίηση της κυτταρικής αναγέννησης, ανάπτυξη νέου ιστού και επούλωση κυτταρικών βλαβών. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη εβδομάδα, ενώ η βελτιώση μεγιστοποιείται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Εντυπωσιακά επίσης είναι τα οφέλη σε απαιτητικές περιοχές όπως κάτω από τα μάτια, στο άνω χείλος, στο ντεκολτέ και το λαιμό. Καθώς πρόκειται για μία φυσική διαδικασία, οι επαναλήψεις μπορούν να είναι συχνές αλλά πάντα η επαναληψιμότητα εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε δέρματος.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Μπλιάμπτη Βενετία, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Τηλ. Επικοινωνίας 2105326276 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.bliamptivenetia.gr

DPG Network