Πρόλαβέ τα: Αυτά είναι τα 4 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στο αποψινό μακιγιάζ σου!

Βιβή Αγγελάκη
Πρόλαβέ τα: Αυτά είναι τα 4 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στο αποψινό μακιγιάζ σου!

Απόψε είναι η βραδιά σου!


Μπορεί ήδη να έχεις γεμίσει το νεσεσέρ σου με όλα τα προϊόντα που θα φορέσεις απόψε για να λάμψεις, μπορεί ήδη να έχεις αποφασίσει πώς θα βαφτείς... όμως πολλές φορές από υπερβολικό ενθουσιασμό, μπορεί να κάνεις τα μοιραία λάθη- που απόψε ειδικά δεν επιτρέπονται! Δες, λοιπόν, ποια είναι τα 4 λάθη που τα παρατηρήσαμε αυτές τις ημέρες σε πολλές γυναίκες και πρόλαβέ τα!

1. Υπερβολική χρήση του make up

Μπορεί να έχεις βρει τη σωστή απόχρωση στο make up, concealer, foundation και γενικότερα σε οποιοδήποτε καλλυντικό προϊόν φορέσεις στο πρόσωπό σου, αυτό δε σημαίνει όμως πως θα πρέπει να αδειάσεις όλο το μπουκαλάκι στην επιδερμίδα σου, για να καλύψεις και την παραμικρή ατέλεια. Έτσι, πάνω στον πανικό να καλύψεις το σπυράκι- που πολλές φορές μόνο εσύ παρατήρησες- επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου με υπερβολικές ποσότητες make up.

2. Μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες σου θα πρέπει να δείχνουν φυσικές και υγιείς. Θα πρέπει να αποφύγεις αν έχεις πολύ μακριές φυσικές βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο- αλλά και εμείς οι υπόλοιπες που δεν έχουμε- να βάζεις υπερβολική μάσκαρα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να μουτζουρώσει την περιοχή κάτω από τα μάτια, να τονίσει τους μαύρους κύκλους -που όλες θα έχουμε από το ξενύχτι της προηγούμενης ημέρας- και να κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πιο μικρά.

3. Πάλι ξέχασες τα φρύδια

Πολλές φορές τα παραμελούμε, άθελά μας. Κι όμως τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου σου, γι αυτό θα πρέπει να είναι πάντα φροντισμένα. Το καλό σχήμα τους αλλά και το πάχος τους, είναι από τα σημαντικά κεφάλαια του μακιγιάζ μας! Μπορείς να τα διορθώσεις- τελευταία στιγμή- μόνη σου, γεμίζοντάς τα με τα ειδικά μολύβια ή gel φρυδιών, χωρίς φυσικά να τα υπερτονίζεις ή να τα ζωγραφίζεις εκτός του φυσικού περιγράμματός τους...

4. Μολύβι χειλιών

Ναι είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά. Η μόδα με το έντονο περίγραμμα στα χείλη είναι πλέον ξεπερασμένη και φυσικά το αποτέλεσμα όχι ιδιαίτερα κολακευτικό για τις περισσότερες γυναίκες- ιδίως όταν με το πέρασμα της ώρας το κραγιόν αρχίζει να «υποχωρεί» και το μόνο που μένει πάνω στα χείλη είναι το σκούρο περίγραμμα. Προτίμησε , λοιπόν, το χρώμα του μολυβιού των χειλιών σου να είναι στον ίδιο ή ένα (μόνο ένα) τόνο πιο σκούρο από το κραγιόν.


Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!