Μήπως τον έχετε κάπως παρεξηγημένο; Οι θαυματουργές ιδιότητες του καφέ θα σας εκπλήξουν

Ερμιόνη Σαρρή
Μήπως τον έχετε κάπως παρεξηγημένο; Οι θαυματουργές ιδιότητες του καφέ θα σας εκπλήξουν

Δεν ξυπνάει μόνο εσάς, αλλά και όλο σας το... σώμα

Αν ανήκετε στην κατηγορία όλων όσων πριν ακόμη ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί, έχουν ήδη πιει την πρώτη τους γουλιά καφέ, τότε τα νέα είναι ακόμη πιο ευχάριστα για εσάς. Αν πάλι, δεν είστε και τόσο...fan του, μάλλον ήρθε η ώρα να τον αγαπήσετε έστω και τόσο δα. Ο καφές δεν είναι μόνο το αντίδοτο της αϋπνίας, αφού σύμφωνα με έρευνες, είναι αρκετά ωφέλιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για την ομορφιά σας.

Δείτε, λοιπόν, που και πώς θα σας βοηθήσει ο καφές και μην ξεχάσετε να κανονίσετε το καφεδάκι που εδώ και μέρες όλο αναβάλλετε με τη φιλενάδα σας:

Σβήνει τους μαύρους... κύκλους: Θα έχετε προσέξει, πως οι καλύτερες κρέμες ματιών περιέχουν και λίγη καφεΐνη στα συστατικά τους. Να ξέρετε, πως δεν είναι τυχαίο καθώς είναι θαυματουργή. Για αυτό, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα καταλάβετε πως τα μάτια σας είναι κάπως κουρασμένα και οι μαύροι κύκλοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους, τοποθετήστε λίγο καφέ και περιμένετε. Δε θα σας πάρει περισσότερο από 30-60 λεπτά για να μην αναγνωρίσετε ακόμη και εσείς οι ίδιες το... βλέμμα σας.

Τονώνει το χρώμα των μαλλιών σας: Αν είστε βέβαια ξανθιές, το tip αυτό δε σας είναι και πολύ χρήσιμο καθώς στο χαμομήλι έχετε ήδη βρει το γιατρικό σας. Αν πάλι ανήκετε στις σκουρόχρωμες της παρέας μας, ο Doug Macintosh, ένας από τους πιο γνωστούς κομμωτές της Νέας Υόρκης σας προτείνει να ρίξετε λίγο καφέ μέσα στο σαμπουάν σας και πολύ γρήγορα θα τα δείτε να... αστράφτουν. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, όλες σας οι φίλες να ξέρετε πως θα σας ρωτάνε πως τα έχετε καταφέρει να έχετε τόσο ωραίο και φυσικό χρώμα στα μαλλιά σας.

Βοηθάει την... όσφρηση: Το άρωμα σας τελείωσε και εσείς αποφασίσατε να το αλλάξετε. Μετά από τόσες δοκιμές έχετε μπερδευτεί και εσείς και η μύτη σας. Πολλές φορές, λοιπόν, η όσφρησή σας δέχεται απανωτές «επιθέσεις» και δυστυχώς δε λειτουργεί. Για να αναπνεύσετε και πάλι, λοιπόν, λίγο καθαρό αέρα, μυρίστε μερικούς κόκκους φρέσκου καφέ. Όπως έχει αναφέρει και το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια, ο καφές αποτελεί το reset της όσφρησής μας.

Καταπολεμάει την... κυτταρίτιδα: Καλοκαίρι πλησιάζει και σίγουρα ένα άγχος για τις εμφανίσεις σας το έχετε. Και ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των γυναικών (πολλοί είναι αλλά τελοσπάντων); Η κυτταρίτιδα βεβαίως βεβαίως. Για να την απομακρύνετε, λοιπόν, φτιάξτε το δικό σας απολεπιστικό scrub από καφέ. Η αγγειοσυσταλτική του δράση βοηθάει δραστικά στις ευρειαγγείες και θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει από μέσα σε μέρα.

Προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος: Πριν από λίγες ημέρες, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλο τον κόσμο. Έρευνές, λοιπόν, που δημοσιεύτηκαν στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αμερικής, αναφέρει πως η καφεΐνη δρα σαν «αντηλιακό» προστατεύοντας το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και προλαμβάνοντας την εμφάνιση του καρκίνου. Αν πίνετε, λοιπόν, το καφεδάκι σας ενώ είστε στην ξαπλώστρα και απολαμβάνετε το μπάνιο σας, τότε σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Διαβάστε ακόμα:

10 tips για να λάμπεις την Ημέρα των Ερωτευμένων! (και όχι μόνο)

Τα 6 sos της χειμωνιάτικης beauty ρουτίνας σας!