Oscar Alert: Αυτή είναι η Ελληνοκύπρια Makeup Artist- φαβορί στα φετινά Oscars!

Βιβή Αγγελάκη
Oscar Alert: Αυτή είναι η Ελληνοκύπρια Makeup Artist- φαβορί στα φετινά Oscars!

Ξεχώρισε για  τη δουλεία της στην ταινία «Φύλακες του Γαλαξία» (Guardians of Galaxy) και άξια διεκδικεί το Oscar για το καλύτερο Makeup & Hairstyling!

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από την 87η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή και πραγματικά τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Los Angeles. Μια από τις ενδιαφέρουσες εκπλήξεις ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες- και μάλιστα φαβορί- είναι και η Ελισάβετ Γιάννη – Γεωργίου (Elizabeth Yianni Georgiou), Make up and Hair Designer, που διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου μακιγιάζ για την ταινία «Φύλακες του Γαλαξία» μαζί με τονDavid White.

462685706 65e4f

Η Lizzie (Λίζι), όπως την αποκαλούν, είναι παιδί δεύτερης γενιάς μεταναστών που έφυγαν από την Κύπρο για να μείνουν στην Αγγλία. Η ίδια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο μαζί με το σύζυγό της και τις τρείς κόρες της Bella Γεωργίου, (ηθοποιός) Alannah Olivia (ηθοποιός / συγγραφέας) Φοίβη Γεωργίου (δημοσιογράφος).

hollywoodaward-e1421077226317 44d13

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, όπως στις : Saving Private Ryan (1998), Sleepy Hollow (1999), Chocolat (2000), Atonement (2007), An Education(2009), Thor: The Dark World (2013), Dark Shadows (2012),The Deep Blue Sea (2011),Notting Hill (1999), The Social Network (2010) και πολλές άλλες, σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως στις: If Only (2006), Jason and the Argonauts (2000) και διαφημίσεις πολλών μεγάλων brands.

Παράλληλα έχει συνεργαστεί με πολλούς αστέρες του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως τη Rachel Weisz, Eva Green, Keira Knightley, Diane Kruger, Rosamund Pike, Cate Blanchette, Christina Ricci, Johnny Lee Miller, Paul Bettany, James McAvoy, Bob Hoskins, Daniel Mays, Robert Lyndsey, John Goodman, Paul Nicholls και πολλούς άλλους.

er2r34qrq 1 6abaf

Για την ταινία «Φύλακες του Γαλαξία» η Lizzie και ο special makeup effects designer David White δούλεψαν πάνω σε 21 χαρακτήρες για το κύριο καστ και 30 επιπλέον χαρακτήρες υποστηρικτικούς, ενώ προσέλαβαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων 30 prosthetics makeup artists εξειδικευμένους στα special make-up effects.

Μάλιστα χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό διάφορων τεχνικών, σε πολλούς βασικούς χαρακτήρες, όπως στη Zoe Saldana ως Gamora, και τον Dave Bautista ως Drax κάλυψαν με makeup όλο τους το σώμα, διαδικασία που μπορεί να απαιτούσε έως και 5 ώρες, ενώ πάνω στο σώμα ενός ηθοποιού, μπορεί να εργάζονταν παράλληλα πάνω από 2 άτομα.

zoe-saldana-GOTG 253cf

Η ίδια είναι πολύ χαρούμενη γι αυτή την υποψηφιότητά της και σε αποκλειστική συνέντευξή της στον Ορέστη Ανδρεαδάκη, δηλώνει «Ναι! Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Κέρδισα ο,τι κέρδισα μετά από πολλή δουλειά και πίστη. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου, όταν πήγα για συνέντευξη, ήμασταν κοντά στους 3.000 υποψηφίους για μονάχα 3 θέσεις. Τελικά πήρα τη δουλειά και αυτό με έκανε δυνατή και πιο αποφασισμένη. Οι γονείς μου εξάλλου, μου έλεγαν πως αν πιστεύω σε κάτι πρέπει να το ψάχνω, να βάζω κάτω το κεφάλι και να προχωρώ».

461609570 0dec8

Όσο για το ποιο είναι όμως το μυστικό για έναν καλό make-up artist; Η Lizzie απαντά «Νομίζω πως πρέπει να διαθέτεις την ταπεινότητα να καταλάβεις τόσο τους ηθοποιούς, όσο και τους εκάστοτε σκηνοθέτες με τους οποίους θα συνεργαστείς. Η δουλειά σου πρέπει να βγάλει συναισθήματα και παίζει τεράστιο ρόλο η ψυχολογία που διαθέτεις. Αυτό είναι κάτι που διαθέτουν οι Έλληνες. Δεν κοιτούν μονάχα την επιφάνεια, αλλά ψάχνουν και το εσωτερικό, το μυαλό».

oscarbakeoff-e1421076543123 8b32d

Και φυσικά, ας μη ξεχνάμε και τον Έλληνα AlexandreDesplat (Αλεξάντρ Ντεσπλά), ο οποίος διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο για τη μουσική του στις ταινίες “Grand Budapest Hotel” και το “Παιχνίδι της μίμησης”.

Εμείς θα τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα πετύχετε την αψεγάδιαστη επιδερμίδα των celebrities στο κόκκινο χαλί;

Τα πιο iconic Oscar beauty looks όλων των εποχών!