Κυτταρίτιδα: Μύθοι και αλήθειες γύρω από τον μεγαλύτερο «εχθρό» της γυναίκας

Γωγώ Φούντα
Κυτταρίτιδα: Μύθοι και αλήθειες γύρω από τον μεγαλύτερο «εχθρό» της γυναίκας

Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες

Το καλοκαίρι είναι μόλις 2 μήνες μακριά, επίσημα τουλάχιστον, κάτι που συνήθως εμάς τα κορίτσια, αντί να μας γεμίζει χαρά και προσμονή, μας... πανικοβάλλει. Και πώς είμαι έτσι; Και πώς θα βγω στην παραλία; Και πρέπει να αρχίσω δίαιτα. Μήπως να γραφτώ γυμναστήριο; Θεέ μου! Τι κυτταρίτιδα είναι αυτή; Να και η λέξη ταμπού ή κλειδί, πείτε την όπως θέλετε, δεν αλλάζει. Η κυτταρίτιδα λοιπόν, είναι ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός της γυναικείας αυτοπεποίθησης, και όχι άδικα. Είναι ικανή να μας κάνει ανασφαλείς, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, και να μας αναγκάσει να κυκλοφορούμε με παρεό στην παραλία, μόνο και μόνο για να μη φανεί. Αφήστε δε, που έχουμε καταμπερδευτεί με όλα αυτά που κατά καιρούς ακούμε. Πιες νερό θα την μειώσει. Κάνε απολέπιση βοηθάει. Μην πίνεις αναψυκτικά και αλκοόλ, θα την κάνουν πιο έντονη. Τελικά τι όντως ισχύει; Παρακάτω λοιπόν, καταρρίπτουμε κάποιους μύθους, και επιβεβαιώνουμε κάποιες αλήθειες γύρω από την κυτταρίτιδα, γιατί όσο καλύτερα γνωρίζεις τον εχθρό, τόσο πιο αποτελεσματικά τον αντιμετωπίζεις. Οπλίστε και πάμε!

1. Η κυτταρίτιδα είναι κληρονομική: Κορίτσια σόρυ, αλλά αυτή είναι μία μεγάλη αλήθεια. Όπως ακριβώς κληρονομήσατε από την μητέρα σας την ανοιχτή λεκάνη, το μεγάλο στήθος ή το πρόβλημα τους θυρεοειδούς, κάπως έτσι κληρονομείτε και το θέμα της με την κυτταρίτιδα. Προφανώς και δεν είναι απόλυτο αυτό, καθώς ο οργανισμός του κάθε ανθρώπου έχει τις δικές του ανάγκες και τις δικές του ιδιαιτερότητες. Απλά στην προκειμένη παίζουμε με τις πιθανότητες.

2. Τα αναψυκτικά και ο καφές επιδεινώνουν το πρόβλημα: Αν όλα αυτά, τα έχετε θυσιάσει το βωμό του ιερού αυτού αγώνα, να σας ενημερώσουμε ότι τσάμπα τα αποφεύγετε, γιατί δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι το ανθρακικό και η καφείνη αυξάνουν την κυτταρίτιδα. Οπότε, καταναλώστε τα σε λογικά πάντα πλαίσια, και προσθέστε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά.

3. Το νερό βοηθάει στην μείωση της κυτταρίτιδας: Στενοχωριόμαστε αλήθεια, αλλά ήρθε η ώρα να μάθετε ότι το νερό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα αυτό. Ο λόγος; Το νερό που πίνουμε καθημερινά χρησιμοποιείται από τα ζωτικά μας όργανα τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε είναι εντελώς άσχετα με το φλοιό πορτοκαλιού. Όντως το αφυδατωμένο δέρμα ευνοεί την αύξηση της κυτταρίτιδας, αλλά αυτό λύνεται με ενυδατικές κρέμες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η υπερβολική πρόσληψη νερού, ίσως φέρει και τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα! Μακριά από μάς.

4. Η κυτταρίτιδα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου: Νά 'ταν τα νιάτα αχ νά 'ταν 2 φορές δε λέει το τραγούδι; Τυχαία νομίζετε; Καλά σαφώς και δεν αναφέρεται στην κυτταρίτιδα, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς κορίτσια: Τα ίδια οπίσθια είχατε στα 18, τα ίδια στα 30; Μάλλον όχι! Παρόλα αυτά, αν συνεχίσετε να είστε το ίδιο ενεργητικοί, να γυμνάζεστε τακτικά και να μη γίνεστε ένα με τον καναπέ, οι επιπτώσεις του χρόνου ίσως να μην είναι και τόσο ολέθριες.

5. Η κυτταρίτιδα είναι ανάλογη του σωματικού βάρους: Ναι θα θέλατε κυρίες μου! Νομίζετε ότι είναι τόσο εύκολα τα πράγματα; Η κυτταρίτιδα έχει ελάχιστη σχέση με το αν κάποια γυναίκα είναι λεπτή ή πιο παχουλή, και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο ακόμα και πολύ λεπτές γυναίκες ταλαιπωρούνται. Η μόνη διαφορά, είναι ίσως ότι σε ένα υπέρβαρο σώμα, τα σημάδια της κυτταρίτιδας είναι πιο εμφανή.

6. Η γυμναστική βοηθάει στην μείωση της κυτταρίτιδας: Εδώ δεν ξέρουμε τι να σας πούμε. Ή μάλλον θα σας πούμε το εξής: Υπάρχει έστω και κάτι στο οποίο να μην κάνει καλό η γυμναστική; Όχι! Επομένως δεν χάνετε τίποτα να τη δοκιμάσετε. Σύμφωνα με έρευνες, η γυμναστική δεν μειώνει την κυτταρίτιδα, εκτός βέβαια και αν κάποιος γυμνάζεται ασταμάτητα από παιδί-εμείς μόνο τους ολυμπιονίκες ξέρουμε-αλλά βοηθάει εντυπωσιακά στην τόνωση του δέρματος και τη σύσφιξη των μυών, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται λιγότερο ορατό.

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε μόνες σας το πιο εύκολο scrub από καφέ κατά της κυτταρίτιδας!

Μακριά μαλλιά τώρα με αυτές τις 3 σπιτικές συνταγές!

Τονώστε τα μαλλιά σας με τη δύναμη του ιβίσκου!