6 πράγματα που τα κορίτσια με υγιή μαλλιά πάντοτε προσέχουν!

Βιβή Αγγελάκη
6 πράγματα που τα κορίτσια με υγιή μαλλιά πάντοτε προσέχουν!

Τα μυστικά της hair- ρουτίνας τους

Υπάρχουν αρκετά κορίτσια εκεί έξω που τα μαλλιά τους είναι πιο λαμπερά από τα δικά σου και τα δικά μου. Είναι αυτά τα ίδια κορίτσια που πολλές φορές σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι κάνουν παραπάνω και διατηρούν τα μαλλιά τους τόσο υγιή...


Ψάξαμε και βρήκαμε, λοιπόν, 6 μικρά μυστικά- πράγματα που τα κορίτσια με υγιή μαλλιά ΠΑΝΤΟΤΕ- μα πάντοτε- προσέχουν και τα μοιραζόμαστε μαζί σου!

1af6118508f9adeef7340fae46a226ff 91876


- Beauty hair sleep

Προτιμούν τις μεταξωτές –σατέν μαξιλαροθήκες που εκτός από πολύ καλό στην επιδερμίδα (μειώνουν την εμφάνιση ρυτίδων), δεν «σπάνε» τα μαλλιά λόγω της μαλακής υφής τους, αποφεύγοντας παράλληλα το φριζάρισμα. Επίσης, το μετάξι έχει την ιδιότητα να διατηρεί την απαραίτητη υγρασία στο δέρμα και τα μαλλιά- σε αντίθεση με το βαμβάκι που την απορροφά.

- Η σωστή συχνότητα

Δε λούζονται κάθε μέρα, μιας και με αυτόν τον τρόπο στο τριχωτό της κεφαλής παράγεται περισσότερο σμήγμα από το κανονικό και τα μαλλιά γίνονται ακόμη πιο λιπαρά. Κάθε δύο ή τρεις μέρες είναι ένα καλό timing.

e916dbbf8faf6c47cff119778b16360f a1408

- Ο φόβος του conditioner

Δεν ξεχνούν να απλώσουν το conditioner στα μαλλιά τους μετά από κάθε λούσιμο. Στην ουσία έχουν καταρρίψει το μύθο που θέλει το conditioner να «βαραίνει» τα μαλλιά. Στην ουσία χάρη στην προηγμένη σύνθεσή του, το conditioner ενυδατώνει τα μαλλιά.

- Η τεχνική

Πάντα ξεκινούν το χτένισμα των μαλλιών τους από τις άκρες προς τις ρίζες, μιας και εκεί υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι μπλεγμένα τα μαλλιά, ενώ ποτέ δεν ασκούν πίεση με τη χτένα- βούρτσα.Με αυτόν τον τρόπο δεν έχουν κατεστραμμένες άκρες.

37fa97df160749bc47b951a625d08f62 8bd90

-Τακτικές επισκέψεις

Φροντίζουν να επισκέπτονται το κομμωτήριο κάθε 2 μήνες προκειμένου να κουρευτούν. Όχι, δεν είναι απαραίτητο να κάνουν δραματικές αλλαγές, απλά ελάχιστα εκατοστά μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ενισχύσουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

5fe381d2a709eda4ad12c10d8de15729 e4052

- Τα φυσικά έλαια

Μεταξύ όλων των άλλων, τα κορίτσια με τέλεια μαλλιά προτιμούν να φροντίζουν τα μαλλιά τους με φυσικά έλαια (έλαιο macadamia, έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο...) μιας και αυτά μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό της τρίχας, ενυδατώνοντάς την και «θωρακίζοντάς» την από το φριζάρισμα.

DPG Network