Γιατί είναι πιο ωφέλιμο να κάνεις μπάνιο το βράδυ παρά το πρωί;

Βιβή Αγγελάκη
Γιατί είναι πιο ωφέλιμο να κάνεις μπάνιο το βράδυ παρά το πρωί;

Αυτό το λόγο σίγουρα δεν τον ξέρεις!

Να κάνω μπάνιο το πρωί ή το βράδυ: Είναι από αυτά τα διλήμματα που μπορεί πολλές φορές να ακούγονται απλά και ανούσια, όμως στην πορεία μπορεί να ανακαλύψεις πως πάνω σε αυτά μπορεί να βασίζονται αναλύσεις αναλύσεων και μελέτες, που δεν έχεις ιδέα οτι υπάρχουν!

shower square GettyImages 78812941 20d0e

Τα πράγματα, λοιπόν, δεν είναι τόσο απλά, μιάς και οι τελευταίες έρευνες συνδέουν το timing του μπάνιου με την παραγωγικότητα. Δηλαδή, το πότε θα κάνεις μπάνιο, με το πόσο παραγωγικός μπορεί να είσαι στη δουλειά σου ή εν πάση περιπτώσει με οτιδήποτε καταπιάνεσαι εκείνες τις ώρες.

emma shower 95243

Σύμφωνα με μελέτη του Dan Ariely, Γνωσιακού Συμπεριφορικού επιστήμονα και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Duke, υπάρχουν ώρες που είμαστε πιο παραγωγικοί στις δουλειές μας. « ‘Ολοι οι άνθρωποι είμαστε πιο παραγωγικοί τις δύο πρώτες ώρες, αφότου ξυπνήσουμε εντελώς.»

argaerteqv 46ba5


Τι σημαίνει αυτό; Κάνοντας μπάνιο το πρωί (και ό,τι αυτό συνεπάγεται, λούσιμο, στέγνωμα μαλλιών....) θα «σπαταλήσεις» τις πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας σου στο μπάνιο... σε αντίθεση με το να επιλέξεις να κάνεις μπάνιο το βράδυ!


Ακόμη, μην ξεχνάς πως το μπάνιο το βράδυ είναι super χαλαρωτικό, ιδιαίτερα αν έχεις υπερέντεση πριν «πέσεις» για ύπνο ή είχες μία κουραστική μέρα γεμάτη άγχος!