5 μυστικά για τέλεια μαλλιά, όπως αυτά της Kate Middleton!

Βιβή Αγγελάκη
5 μυστικά για τέλεια μαλλιά, όπως αυτά της Kate Middleton!

Aπό τον hairstylist της βασιλικής οικογένειας!

Είναι αναμφισβήτητα από τις γυναίκες που δε γίνεται να μη σχολιάσεις σε κάθε εμφάνισή τους εκτός από το outfit και τα μαλλιά τους! Κι ενώ μπορεί η ίδια να αποφεύγει κάθε είδους «μεγάλη» αλλαγή στο χρώμα ή στο μήκος, τα μαλλιά της δείχνουν πάντα τόσο λαμπερά και υγιή που σε κάνουν να τα ζηλεύεις παράφορα! Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Kate Middleton συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αγαπημένα hair icons πολλών γυναικών σε όλο τον κόσμο. Ποια είναι όμως τα μυστικά για να έχουμε και εμείς μαλλιά σαν την Kate;


Ο Daniel Galvin Jr. ( γιός του Daniel Galvin που ήταν ο προσωπικός κομμωτής της Πριγκίπισσας Νταϊάνα) αποκάλυψε στο περιοδικό Marie Claire μερικά «βασιλικά» μυστικά για τέλεια μαλλιά!

1. Ο σωστός τρόπος να χτενίζεις τα μαλλιά σου
Μάθε να χτενίζεις τα μαλλιά σου ανάποδα! «Οι περισσότερες γυναίκες θα έχουν παρατηρήσει πως τα μαλλιά τους γίνονται όλο και πιο λεπτά στο μπροστινό μέρος και στη γραμμή των μαλλιών και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, μιας και εκείνο είναι το πρώτο μέρος που ξεκινάς με τη βούρτσα να χτενίζεις. Αυτή είναι μία συνήθεια που πρέπει να αποφύγεις προκειμένου να αποτρέψεις μία μόνιμη φθορά στα μαλλιά σου. Η λύση; Ρίξε τα μαλλιά σου ανάποδα και άρχισε να τα χτενίζεις από τις άκρες μέχρι την ρίζα. Επίσης, πάντοτε να έχεις μία χτένα με «μεγάλα δόντια» στο μπάνιο για να τα ξεμπερδεύεις.»


2. Δώσε προσοχή στο pH του τριχωτού της κεφαλής σου.
Με απλά λόγια: Το να είναι υγιής η επιδερμίδα του κεφαλιού ισοδυναμεί με το να έχεις υγιή μαλλιά. Όταν χρησιμοποιείς ένα «βαρύ» σαμπουάν, αφαιρούνται τα φυσικά έλαια, τα οποία είναι απαραίτητα για υγιή μαλλιά, από το τριχωτό της κεφαλής. Γι αυτό το λόγο ψάξε για προϊόντα που έχουν ουδέτερο pH 5,5.

kate middleton 32 birthday 25.w529.h352


3. Άφησε τη μάσκα να κάνει τη δουλειά της
Κάνε styling στα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας μία leave-in μάσκα μαλλιών που θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο και φυσικά θα κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν πιο λαμπερά. Όσο για το αγαπημένο χτένισμα το hun (half-bun) και οι γαλλικές πλεξούδες!


4. Το σωστό στέγνωμα...
« Η Kate έχει τέλεια μαλλιά και αυτό γιατί τα προσέχει πολύ. Πολύ σημαντικό είναι πως δεν αφήνει το ακροφύσιο από το πιστολάκι να έρθει πολύ κοντά στις άκρες των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά της δεν «καίγονται. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα μαλλιά της φαίνονται πάντα τόσο υγιή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

kate 24670871


5. Δοκίμασε κάτι διαφορετικό
Ο Daniel Galvin Jr. υποστηρίζει πως η χρήση θερμότητας ωθεί τις πρωτεΐνες από τις θεραπείες να εισχωρήσουν πιο βαθιά στην τρίχα και με αυτόν τον τρόπο να την ενυδατώσουν και να την κάνουν πιο δυνατή αλλά απαλή. Η μέθοδος που προτείνει; «Πάρε μια νωπή πετσέτα χεριών και βάλτε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, κάνε μασάζ με τη μάσκα στα μαλλιά και έπειτα τύλιξε τη ζεστή πετσέτα γύρω από το κεφάλι σου, προκειμένου να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της θεραπείας.»

kate middleton 32 birthday 3.w529.h352