Είχες ακμή ως έφηβη; Αυτή η έρευνα σε αφορά…

Βιβή Αγγελάκη
Είχες ακμή ως έφηβη; Αυτή η έρευνα σε αφορά…

Διάβασε και θα καταλάβεις...

Σίγουρα το να έχεις ακμή- σπυράκια στο πρόσωπό σου δεν αποτελεί (και δεν πρέπει να αποτελεί) ταμπού σε οποιαδήποτε ηλικία, ΟΜΩΣ δεν θα ήταν λίγες οι φορές στα εφηβικά σου χρόνια (σε γυρνάω αρκετά χρόνια πίσω) που αισθάνθηκες άβολα από τα αδιάκριτα βλέμματα των συμμαθητριών σου πάνω στα σπυράκια σου...

141b48795ad3426467e4b93a522cf4ef


Η τελευταία έρευνα από το King's College London έρχεται να σε δικαιώσει για όλες αυτές τις άβολες στιγμές που σε έκαναν να αισθανθείς κάπως «ξεχωριστή»... Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα λοιπόν, διαπιστώθηκε πως οι άνθρωποι που είχαν σημάδια στο πρόσωπό τους σε νεαρή ηλικία, έχουν την τάση να δείχνουν νεότεροι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (σε σχέση με αυτούς που δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα).

shutterstock 265872269

Στη μελέτη συμμετείχαν 1205 δίδυμες γυναίκες ενώ εξετάστηκαν τα λευκοκύτταρα από ανθρώπους που υπέφεραν από ακμή. Το αποτέλεσμα: Βρέθηκε πως οι άνθρωποι με ακμή είχαν σε μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένη την προστασία ενάντια στη γήρανση και επομένως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες εμφανίστηκαν αργότερα στη ζωή τους!

DPG Network