6 λάθη που κάνεις όταν βάζεις κραγιόν και πρέπει να αποφύγεις στο γιορτινό μακιγιάζ σου!

Βιβή Αγγελάκη
6 λάθη που κάνεις όταν βάζεις κραγιόν και πρέπει να αποφύγεις στο γιορτινό μακιγιάζ σου!

Για ζουμερά και σαρκώδη χείλη... 

Μπορεί στη θεωρία όλες να ξέρουμε πώς να βάζουμε κραγιόν, αλλά στην πράξη; Υπάρχουν μερικά λοιπόν, «κόκκινα σημεία»- λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε ιδιαίτερα στο γιορτινό μακιγιάζ προκειμένου τα χείλη μας να είναι ζουμερά και σαρκώδη... για το πρώτο φιλί του 2017!

f4c6a650807453a3a929c9543f7e74be

-Λάθος #1: Η λάθος αρχή
Πολλές φορές θα αναρωτιέσαι γιατί το κραγιόν σου δε διαρκεί τόσες ώρες όσες της φίλης σου ή ξεραίνεται και εμφανίζονται στα χείλη σου λεπτές (αντιαισθητικές τις περισσότερες φορές) γραμμούλες μετά από ώρες. Το λάθος ξεκινά, λοιπόν, από τη στιγμή που θα ξεχάσεις να κάνεις μία- δύο φορές την εβδομάδα απολέπιση! Όπως και στο υπόλοιπο σώμα, η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, κάνει τα χείλή να δείχνουν πιο ζουμερά και το κραγιόν να έχει καλύτερη εφαρμογή και μεγαλύτερη διάρκεια.

Lips4 564x564

-Λάθος #2: Το βήμα που ξεχνάς
Ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα τα χείλη μας είναι πιο επιρρεπή στο να «σκάνε»! Μετά την απολέπιση λοιπόν, αλλά και σε καθημερινή βάση δεν πρέπει να ξεχνάς να εφαρμόζεις ένα lip balm που θα τα κρατά ενυδατωμένα και απαλά. Κι αν ψάχνεις για τη λύση express στα αφυδατωμένα χείλη σου δεν έχεις παρά να εφαρμόσεις δύο στρώσεις lip balm και στη συνέχεια να περάσεις ένα χαρτομάντηλο πάνω στα χείλη σου προκειμένου να αφαιρέσεις την περισσή ποσότητα balm. Τώρα, είσαι έτοιμη να εφαρμόσεις το κραγιόν ή το μολύβι στα χείλη σου!

xeilh pou skane

-Λάθος #3: Κάτι δε συνδυάζεις σωστά
Είτε επιλέγεις να γεμίζεις τα χείλη σου, είτε να «διορθώνεις» το περίγραμμά τους για να δημιουργήσεις ένα πιο «γεμάτο» αποτέλεσμα, πρέπει να δώσεις προσοχή στο σωστό χρωματικό συνδυασμό κραγιόν και μολυβιού χειλιών που θα χρησιμοποιήσεις! Απόφυγε τη μεγάλη διαφορά στις αποχρώσεις γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι ένα ψεύτικο- καθόλου κολακευτικό- αποτέλεσμα στα χείλη σου!

2c6e29c510671f739c534db657ad68b3

-Λάθος #4: Δεν δίνεις προσοχή σε όλα τα σημεία
Ναι, μπορεί να άπλωσες τέλεια το κραγιόν στο κέντρο των χειλιών σου, όμως δεν πρέπει να ξεχνάς να «γεμίζεις» και τις εσωτερικές γωνίες, τις άκρες των χειλιών σου! Επειδή σε εκείνο το σημείο το περίγραμμα των χειλιών είναι πολύ λεπτό, δεν έχεις παρά να ανοίξεις το στόμα σου και να χρησιμοποιήσεις ένα πολύ λεπτό πινελάκι για να απλώσεις ομοιόμορφα και σε όλα τα σημεία το χρώμα.

a5c2b46d3b5f09076b754737c4b22d9c

-Λάθος #5: Το κραγιόν σου «τρέχει» γιατί μάλλον κάτι παρέλειψες
Αν έχεις παρατηρήσει πως το κραγιόν σου «τρέχει» έξω από το περίγραμμα των χειλιών, μάλλον ξέχασες ή δεν έβαλες σωστά το μολύβι χειλιών. Αν και ο παραδοσιακός τρόπος θέλει να απλώνεις πρώτα το μολύβι χειλιών και έπειτα να γεμίζεις τα χείλη σου με το κραγιόν, ένα tip που ακολουθούν κορυφαίοι makeup artists είναι να ξαναπερνούν, αφού πρώτα έχουν απλώσει το κραγιόν, το μολύβι χειλιών από πάνω (στην ουσία για δεύτερη φορά). Με αυτό τον τρόπο το χρώμα «κλειδώνει» και αποκτά μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή.

62f29b81261a2b9b9b0c7f66ee55b9b2

-Λάθος #6: Please stop overlipping !
Η Kylie Jenner είναι η Kylie Jenner πράγμα που σημαίνει πως ούτε εσύ, ούτε εγώ μπορούμε και πρέπει να υπερβάλλουμε με το περίγραμμα των χειλιών μας. Χρησιμοποίησε λοιπόν, το μολύβι χειλιών με σύνεση και μέτρο, χωρίς ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!