Πώς μπορείς να μετατρέψεις το πρωινό μακιγιάζ σου σε βραδινό μέσα σε λίγα λεπτά;

Βιβή Αγγελάκη
Πώς μπορείς να μετατρέψεις το πρωινό μακιγιάζ σου σε βραδινό μέσα σε λίγα λεπτά;

Από τον Lloyd Simmonds, Διευθυντή Δημιουργικού για το Μακιγιάζ στην YSL Beauté

Αλήθεια πόσες φορές δεν σου έχει τύχει- ιδιαίτερα αυτές τις μέρες- να πρέπει να βγεις αμέσως μετά το γραφείο, χωρίς να έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο για να ετοιμαστείς ή να βαφτείς εκ νέου; Η έλλειψη χρόνου βέβαια, δε δικαιολογεί το γεγονός του να βγαίνεις κάτι λιγότερο από λαμπερή... Πώς μπορείς, λοιπόν, να μετατρέψεις το πρωινό μακιγιάζ σου σε βραδινό μέσα σε λίγα λεπτά; Ποιες είναι οι απαραίτητες κινήσεις;

«Είναι πανεύκολο. Δώσε ένταση σε ένα απλό, καθημερινό look –παραδείγματος χάριν μπεζ-καφέ χρώματα στα μάτια και nude χείλη– βάζοντας λίγο χρυσό στο άνω βλέφαρο και κάτω από το φρύδι, και, στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας τα μάτια σου με μία δαμασκηνί σκιά, όπως αυτή που υπάρχει στην παλέτα πολλαπλών χρήσεων από τη συλλεκτική έκδοση Sparkle Clash του οίκου YSL. Εφάρμοσε το highlighter κατά μήκος των ζυγωματικών σου και έπειτα επίλεξε είτε ένα πιο εντυπωσιακό look με κόκκινα χείλη, είτε ένα πιο απλό στιλ με το πάντα κομψό nude χρώμα.» λέει χαρακτηριστικά ο Lloyd Simmonds, Διευθυντής Δημιουργικού για το Μακιγιάζ στην YSL Beauté.

3614271423801 Multi Purpose Palette 01

Όσο για το εορταστικό look που προτείνει ο οίκος YSL, ο Lloyd Simmonds αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ιδέα πίσω από αυτό το αποκλειστικό εορταστικό look ήταν να αναθεωρήσουμε την πεπαλαιωμένη νοοτροπία που προστάζει την εξαντλητική εφαρμογή πολλαπλών στρώσεων καλλυντικών προϊόντων, μόνο και μόνο επειδή έφτασε ξανά εκείνη η περίοδος του έτους. Ήθελα το glamour να ξαναγίνει διασκεδαστικό και όλα να μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα, έτσι ώστε ακόμη και το μακιγιάζ να μοιάζει με πάρτι. Αυτό, εξάλλου, δεν είναι και όλο το νόημα της γιορτινής περιόδου;»