What??? Αυτός είναι ο πιο παράδοξος τρόπος να καταπολεμήσεις την ακμή!

Βιβή Αγγελάκη
What??? Αυτός είναι ο πιο παράδοξος τρόπος να καταπολεμήσεις την ακμή!

Ό,τι πιο περίεργο ακούσαμε τελευταία...

Αν έχεις ακμή σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει αρκετές κρέμες, τοπικές θεραπείες, συνταγογραφούμενα χάπια, ειδικά καθαριστικά προσώπου, αυτό, όμως, που δεν έχεις ακούσει -και υποθέτω δεν έχει δοκιμάσει- είναι η παρακάτω μέθοδο, η οποία κάνει το γύρο των ξένων beauty sites εδώ και λίγη ώρα και στη μεταφέρω ακριβώς!

Ο Dr. Carl Thornfeldt, γιατρός και ιδιοκτήτης του brand Epionce skincare, πρότεινε μία πιο εναλλακτική- καθόλου ακίνδυνη και όπως υποστηρίζει ο ίδιος, άκρως αποτελεσματική μέθοδο να καταπολεμήσουν οι ασθενείς του την ακμή: Το ρόφημα/ τσάι δυόσμου! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δύο φλυτζάνια τσάι δυόσμου την ημέρα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά από άλλες θεραπείες που υπόσχονται να κάνουν την ακμή παρελθόν!

Spearmint Tea

«Έχει τεκμηριωθεί ότι το δυόσμος είναι πιο ισχυρό συστατικό ακόμη κι από τη μέντα, με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση που καταπολεμά τα βακτήρια στην επιδερμίδα. Σύμφωνα με μια μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας που δημοσιεύτηκε το 2015, δύο φλιτζάνια βιολογικού τσαγιού δυόσμου σε καθημερινή βάση μειώνουν κατά 25% τις φλεγμονές στην επιδερμίδα (επακόλουθο της ακμής) μετά από ένα μήνα και κατά 51% μετά από τρεις μήνες. Το καλύτερο; Σε αντίθεση με πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα που ναι μεν μειώνουν αλλά προκαλούν παρενέργειες σε περίπου 20% των ασθενών, το τσάι δυόσμου δεν προκαλεί καμία παρενέργεια», εξηγεί ο Dr. Carl Thornfeldt.

5f04838104565d73ab54627a8dc06fc7

Μάλιστα, εκτός από τον Dr. Carl, όπως διαβάζουμε στην Teen Vogue πολλοί χρήστες του Reddit (μία social πλατφόρμα) έχουν δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο και έχουν δει αποτελέσματα στην επιδερμίδα τους.

Και κάπου εδώ, μπορείς να κλείσεις τον υπολογιστή και να τρέξεις στην κουζίνα να φτιάξεις τσάι δυόσμου...