5 πράγματα που μπορείς να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου για να αποφύγεις τις ρυτίδες

5 πράγματα που μπορείς να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου για να αποφύγεις τις ρυτίδες

Τσέκαρε παρακάτω...

Όσο μεγαλώνουμε, γινόμαστε σοφότερες και με περισσότερες εμπειρίες. Μαζί με τα χρόνια όμως, έρχονται και οι ρυτίδες, οι οποίες ευτυχώς είναι κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα πια. Και όταν λέμε ρυτίδες, δεν εννοούμε μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα... (Ναι, μπορείς να κάνεις ρυτίδες ακόμη και στο ντεκολτέ)!

Παρακάτω θα δεις πέντε πολύ απλά πράγματα που μπορείς να αλλάξεις στην καθημερινότητα σου, προκειμένου η επιδερμίδα σου να δείχνει πάντα αψεγάδιαστη και νεανική!

#1. Βάλε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα σου
Όταν κοιμάσαι ή κάθεσαι ξαπλωμένη στον καναπέ σου και χαζεύεις τηλεόραση βάλε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα σου. Η διαφορά ύψους μεταξύ των ποδιών και του υπόλοιπου σώματος που δημιουργείται βελτιώνει τη ροή του αίματός.
Θα σε βοηθήσει φυσικά, τόσο με τις ρυτίδες, όσο και με τα πονεμένα γόνατα, που αν κάνεις μία ορθοστατική δουλειά είναι το δυνατό σου σημείο.

50d269404dd40b2786842fc8c7cadd81

#2. Διάλεξε το σωστό στρώμα
Ένα μαλακό στρώμα μπορεί να είναι άνετο, αλλά οι επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια έχουν αποδείξει ότι τα σκληρά και ελαστικά στρώματα είναι τα καλύτερα για τη σπονδυλική σας στήλη, τη σωστή ροή αίματος και την πρόληψη των ρυτίδων.

#3. Διάλεξε το σωστό σουτιέν
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, όλα τα καταστήματα εσωρούχων πλέον έχουν ειδικά «αντιρυτιδικά σουτιέν» τα οποία μοιάζουν πολύ με τα αθλητικά, αλλά είναι βαμβακερά και αφήνουν μία ευχάριστη αίσθηση. Αυτά τα σουτιέν είναι επίσης εξοπλισμένα με ειδικά γούνινα επιθέματα στην περιοχή του στήθους, που δεν απορροφούν ενυδατική κρέμα και έτσι προστατεύουν το δέρμα σου. Δεν μπορείς να το φοράς καθημερινά, αλλά είναι πολύ καλό να κοιμάσαι με αυτό.

05754714a2df6571d594663844b27544

#4. Ενυδατώσου σωστά
Είναι πραγματικά τόσο απλό. Κάνε το πρώτο κανόνα στην περιποίηση σου να εφαρμόζεις ενυδατική κρέμα στις προβληματικές περιοχές κάθε πρωί όταν ξυπνάς και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Έχει αποδειχθεί ότι το 90% των περιπτώσεων που εμφανίζονται πρώιμες ρυτίδες, είναι λόγω έλλειψης ενυδάτωσης.

#5. Βάλε μαξιλάρια κάτω από τους αγκώνες σου πριν κοιμηθείς
Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ με τις ρυτίδες στο στήθος. Το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτό είναι να συνηθίσεις να κοιμάσαι ανάσκελα. Αν όμως το καταφέρεις, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα δεις να αλλάζει τόσο η κατάσταση του δέρματος σου, όσο και η γενική σου ευεξία.