Θαυματουργά τρικς μακιγιάζ μόνο για εσένα

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Θαυματουργά τρικς μακιγιάζ μόνο για εσένα

Κάλυψε ατέλειες, μεταμόρφωσε το σχήμα του προσώπου σου σε χρόνο dt,  με μερικές απλές συμβουλές και κινήσεις μακιγιάζ που δεν είχες φανταστεί ως τώρα!

1. Μαύροι κύκλοι

Για σωστό καμουφλάρισμα επίλεξε ένα κονσίλερ πάντα σε λίγο πιο σκούρο τόνο από την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Άπλωσέ το το όχι μόνο στην περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά και πάνω στο κινητό βλέφαρο και στο τόξο των φρυδιών. Αν ακόμα το πρόβλημα επιμείνει εφάρμοσε ταμποναριστά με ένα λεπτό πινέλο λίγη ποσότητα φον ντε τεν. Επιπλέον επίλεξε το σωστό χρώμα κονσίλερ ανάλογα τις ανάγκες σου.

Κίτρινο: καλύπτει μωβ κύκλους
Πράσινο: Κρύβει κόκκινα σημάδια και αγγεία
Μπεζ: Καμουφλάρει έντονους μαύρους κύκλους

2. Επιδερμίδα με πανάδες και ατέλειες

Χρησιμοποίησε ένα φον ντε τεν ειδικό όχι μόνο να καμουφλάρει αλλά και να διορθώνει ατέλειες της επιδερμίδας, όπως καφέ κηλίδες και κοκκινίλες. Για να πετύχεις ένα φυσικό και συγχρόνως ματ αποτέλεσμα, στη συνέχεια μπορείς να ταμπονάρεις όλο το πρόσωπο με μια πούδρα σε μορφή σκόνης. Επιπλέον, αν οι ατέλειες είναι σποραδικές και δεν καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια, μπορείς να τις καλύψεις και τοπικά εφαρμόζοντας πριν την πούδρα, μπεζ κονσίλερ.

3. Στρογγυλό πρόσωπο

Για να δημιουργήσεις τα απαραίτητα κοψίματα και να αποκτήσει το πρόσωπό σου γωνίες, ακολούθησε την εξής διαδικασία μακιγιάζ. Εφάρμοσε με ένα μεγάλο πινέλο ρουζ στο χρώμα της τερακότας χαμηλά στο περίγραμμα του προσώπου. Στη συνέχεια άπλωσε και στα ζυγωματικά με ανοδική φορά, σβήνοντάς το προς τους κροτάφους. Τέλος, με ένα δεύτερο ρουζ σε ροδακινί ή ροζ απόχρωση, τόνισε τα μήλα και τη ράχη της μύτης.

4. Μικρό μέτωπο

Για να δείχνει το μέτωπό σου πιο μεγάλο, δημιούργησε ένα νοητό περίγραμμα κατά μήκος του στεφανιού της κεφαλής με ένα προϊόν bronzer ή μια πούδρα τερακότα που θα απλώσεις με ένα φαρδύ πινέλο. Επιπλέον, φρόντισε τα φρύδια σου να μην είναι πολύ τονισμένα. Έτσι, θα φαίνεται πιο μικρή η απόστασή τους από το μέτωπο και κατ' επέκταση θα δείχνει πιο μικρό.