Πώς θα καταλάβεις ποιο χρώμα foundation πρέπει να αγοράσεις

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Πώς θα καταλάβεις ποιο χρώμα foundation πρέπει να αγοράσεις

Βρίσκεσαι στο κατάστημα καλλυντικών για να επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση φον ντε τεν... Δύσκολη διαδικασία για πολλές αφού βασικός στόχος είναι να μην έχεις αυτό το εφέ μάσκας που δείχνει διαφορά στον τόνο της επιδερμίδας ανάμεσα σε πρόσωπο και λαιμό.

Αν δεν θες να δοκιμάσεις τα προϊόντα στο πρόσωπό σου τότε ακολούθησε την παρακάτω λεπτομέρεια που κυριολεκτικά όμως θα κάνει τη διαφορά!

Το κατάλληλο μέρος για να απλώσεις λίγη ποσότητα και να τσεκάρεις τι αγοράζεις , δηλαδή αν το χρώμα σου ταιριάζει, δεν είναι το πάνω μέρος της παλάμης που λανθασμένα οι περισσσότερες δοκιμάζουν, αλλά ο πήχης του χεριού (αντιβράχιον). Ξέρεις γιατί; Σε αυτό το σημείο του σώματος ο τόνος του δέρματος είναι παρόμοιος με αυτόν του προσώπου. Επιπλέον, για να καταλάβεις αν είναι αρκετά καλυπτικό, δηλαδή αν μπορεί να καμουφλάρει επαρκώς σημάδια και ατέλειες, άπλωσέ το στο μέσα μέρος του καρπού πάνω στο σημείο που εμφανίζονται οι φλέβες. Επιπλέον, δώσε προσοχή στο εξής! Αν η περίοδος που αγοράζεις το foundation συμπίπτει με αλλαγή εποχής, πχ αρχές καλοκαιριού, έχε στο νου σου οτι η επιδερμίδα σου σίγουρα θα σκουρίνει στην πορεία εξαιτίας του ήλιου. Άρα, θα πρέπει να προνοήσεις ώστε το χρώμα να μπορείς άνετα να το χρησιμοποιείς σίγουρα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.