Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να έχεις υπέροχα μαλλιά

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να έχεις υπέροχα μαλλιά

Μάθε τι να κάνεις σωστά

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αλχημείες για να αποκτήσεις τα μαλλιά των ονείρων σου! Αρκεί να συμπεριλάβεις στη beauty ρουτίνα σου απλά tips και θα δεις άμεσα τη διαφορά στα μαλλιά σου.

Μάθε τι να κάνεις σωστά:

Shower time!

Κατά τη διάρκεια του λουσίματος φρόντισε να κάνεις μασάζ στο κεφάλι σου γιατί έτσι διεγείρεται η μικροκυκλοφορία και κατ' επέκταση καταπολεμάται η τριχόπτωση. Τα μαλλιά σου θα παραμένουν πλούσια και πυκνά.

Αντενδείξεις

Εάν έχεις πρόβλημα ξηροδερμίας στο τριχωτό της κεφαλής, φρόντισε να μην επιλέγεις προϊόντα μαλλιών που στη σύνθεσή τους περιέχουν θειικό άλας (αναγράφεται στις ετικέτες).

Καλά... ξεμπερδέματα

Όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου είναι καλύτερα να επιλέγεις βούρτσες με ξύλινα δόντια γιατί τα μεταλλικά προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό και καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχας. Επιπλέον αν τα μαλλιά σου είναι μακριά επέλεξε κάποια ειδική για εξτένσιονς, ή με μεγάλη επιφάνεια που θα βοηθήσει ώστε το ξεμπέρδεμα να μην έχει επιπτώσεις στην ποιότητα και την υφή τους.

Μία φορά είναι αρκετή

Λανθασμένα θεωρούμε πως λούζοντας τα μαλλιά μας πρέπει να βάζουμε σαμπουάν 2 φορές ώστε να καθαρίσουν καλύτερα. Στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο χάνεται από τα μαλλιά η φυσική τους λιπαρότητα που είναι υπεύθυνη για την λάμψη και τον όγκο τους. Κατά τη διάρκεια του ντους εφάρμοσε σαμπουάν μόνο μια φορά αλλά ξέπλυνε πολύ καλά, μέχρι το νερό να μην περιέχει καθόλου υπολείμματα σαπουνάδας.

Be gentle

Στο τέλος του ντους σκούπισε τα μαλλιά σου με την πετσέτα απαλά, πιέζοντας τα ελαφρά για να φύγει το πολύ νερό. Όταν τα τρίβεις δυνατά καταστρέφονται οι άκρες τους, δημιουργείται ψαλίδα και συγχρόνως ξεμπερδεύονται πολύ πιο δύσκολα.

“Νόστιμο” κόλπο

Το κολυμβητήριο κάνει τα ξανθά μαλλιά σου να...πρασινίζουν από το κακό τους! Δεν είναι απλά λογοπαίγνιο! Κι όμως απορροφώντας το χλώριο και τα μέταλλα της πισίνας το χρώμα τους αλλάζει δημιουργώντας πράσινες ανταύγειες! Το μυστικό για να επαναφέρεις τη χαμένη τους λάμψη είναι...η κέτσαπ! Άπλωσε μια γενναία ποσότητα σε όλο το μήκος τους καθώς τα χτενίζεις απαλά με μια κοκάλινη χτένα και άφησε το προϊόν να δράσει για 20 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και έπειτα λούσου όπως συνηθίζεις με το κανονικό σου σαμπουάν.

DPG Network