Τα ευεργετικά ροφήματα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το χειμώνα!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Τα ευεργετικά ροφήματα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το χειμώνα!

Αν δεν τα έχεις εντάξει ακόμα στην καθημερινότητά σου, καιρός... (ιδανικός κυριολεκτικά) για να το κάνεις!

Βρισκόμαστε σε εκείνη την εποχή του χρόνου όπου ένα ζεστό ρόφημα είναι ότι πιο ιδανικό μπροστά στο τζάκι μας, (ή τη σόμπα μας έστω…) αγκαλιά με μία κουβερτούλα…Τα αφεψήματα από βότανα και φυτά, διαθέτουν ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας εν γένει. Για παράδειγμα το τσάι και ειδικά το πράσινο, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία, ως γνωστόν, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνουν τη γήρανση. Το φασκόμηλο, οι Λατίνοι το ονόμαζαν και βότανο της αθανασίας. Έχει αποδειχτεί πως η αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριδιακή του δράση βοηθά στην καταπολέμηση του βήχα και του πονόλαιμου, ενώ παρουσιάζει δράση και κατά του διαβήτη. Η μέντα είναι κατάλληλη για στοματικές διαταραχές, χώνεψη και ναυτία, με σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες κατά των κολικών. Ο ελληνικός Κρόκος επίσης, είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο. Είναι μία ισχυρή αντιοξειδωτική ασπίδα για τον οργανισμό μας, ενώ παράλληλα, μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα στίγματα του Κρόκου περιέχουν ουσίες με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιθρομβωτικές και αγγειοδιασταλτικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες, ιδιαίτερα τη μνήμη και μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα.

Πολλά μπαχαρικά, βότανα και φυτά –μαζί φυσικά με τα παραπάνω- μπορούν συνδυαστικά να αποφέρουν ακόμα πιο ισχυρά οφέλη στον οργανισμό μας. Αν δεν ξέρεις ποιά ακριβώς να παντρέψεις, υπάρχουν τα νέα ζεστά ροφήματα Korres με Κρόκο Κοζάνης τα οποία εμπλουτίζονται με επιπλέον φρούτα και βότανα ώστε να παρέχουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Μάλιστα, απουσιάζει η γλουτένη από τη σύστασή τους, για όσες θέλουν να προσέξουν ακόμα περισσότερο τη διατροφή τους. (Κυκλοφορούν σε 9 εκδοχές).

Πάρτε μία...γεύση!

Ρόφημα με Βερίκοκο, Μάνγκο & Κρόκο Κοζάνης : Συνδυασμός δροσερών φρούτων με Κρόκο Κοζάνης σε μία εναλλακτική εκδοχή ροφήματος.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΜΑΝΓΚΟ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 1

Ρόφημα με Τριαντάφυλλο, Ανανά & Κρόκο Κοζάνης : Διακριτικές, γλυκές νότες Τριαντάφυλλου εναρμονίζονται με τον τροπικό χαρακτήρα του Ανανά.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
92e02ae4bc09698bb4f7bc8b762e527f