3 σοβαρά beauty λάθη που δεν πρέπει να κάνεις ξανά!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
3 σοβαρά beauty λάθη που δεν πρέπει να κάνεις ξανά!

 

Γιατρέ...αμάρτησα! Οι δερματολόγοι λένε πως τα πιο σοβαρά "αμαρτήματα" που αφορούν την περιποίηση της επιδερμίδας είναι εκείνα τα οποία δεν καταλαβαίνεις καν ότι κάνεις. Ανακάλυψέ τα γιατί η λεπτομέρεια είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά!

Εάν υπήρχε δικαστήριο στο οποίο θα δικάζονταν...εγκληματικές πράξεις ή αμέλειες που οι γυναίκες “διαπράττουν” στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου τους, τότε το να κοιμόμαστε μακιγιαρισμένες και να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε αντιηλιακό προσώπου θα δικαζόταν με την εσχάτη των ποινών, αφού τα αρνητικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας θα έκαναν αργά ή γρήγορα την εμφάνισή τους. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμα φαινομενικά μικρές “ατασθαλίες”στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας, οι οποίες θα εξαγρίωναν ένα ολόκληρο...δικαστήριο από δερματολόγους! Άλλωστε οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν έχουν τέλος τα λάθη που κάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών.

#1. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην επιλέγετε τα προϊόντα σας ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας αλλά ανάλογα με τα συμπτώματα που θέλετε να καταπολεμήσετε. Π.χ ρυτίδες, ακμή, ερυθρότητα. Είναι κοινή συνήθεια να επιλέγουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπό μας ανάλογα με το αν η επιδερμίδα μας είναι λιπαρή, ξηρή ή μικτή. Παρολαυτά, οι περισσότερες γυναίκες νομίζουν πως ο τύπος της επιδερμίδας τους είναι πάντα ο ίδιος και εμμένουν στις αντίστοιχες στοχευμένες συνθέσεις καλλυντικών. Στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι λάθος! Καμία γυναίκα δεν έχει ένα συγκεκριμένο τύπο δέρματος για μια ολόκληρη ζωή! Αντίθετα, καθώς τα χρόνια περνούν γίνεται πιο ξηρό, λεπτό και ευαίσθητο. Διαταραχές ορμονικής φύσεως, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες διαφορές στην υφή και κατά συνέπεια στις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

booster brand page

Frezyderm Boosters για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας. Χρησιμοποιούνται πριν από κάθε άλλο προιόν (στα φαρμακεία)

VICHY NEOVADIOL ROSE PLATINIUM Fortifying and Revitalizing Rosy Cream Open Packshot copy copy

Αντιγηραντική κρέμα Vichy Neovadiol Rose Platinum για σύσφιξη

#2. Είναι γεγονός πως η ακμή μπορεί “να σας χτυπήσει την πόρτα” είτε είστε έφηβη είτε 40 χρονών αφού και στις δύο περιπτώσεις οφείλεται σε ορμονικά αίτια. Στην περίπτωση όμως των ενηλίκων, η υπερβολική έκκριση σμήγματος οφείλεται σε πιο περίπλοκα αίτια όπως είναι η εμμηνόπαυση, το έντονο στρες, η εγκυμοσύνη και η υπερβολικά εύθραυστη επιδερμίδα. Η φαρμακευτική αγωγή που θα συστήσει ο γιατρός είναι φυσικά απαραίτητη. Οι περισσότερες γυναίκες όμως που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε άλλο προϊόν και ιδιαίτερα ενυδατική κρέμα, καθώς φοβούνται πως έτσι χειροτερεύουν την κατάσταση. Στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ σημαντικό να συνδυάζουμε την ενυδάτωση με τη θεραπεία της ενήλικης ακμής. Πρώτον γιατί όσο περνούν τα χρόνια η κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας αποδυναμώνεται και θέλει επιπλέον υποστήριξη και δεύτερον επειδή ουσίες όπως benzoyl peroxide που βρίσκονται σε υψηλή περιεκτικότητα στις κρέμες που καταπολεμούν την ακμή, καταστρέφουν την επιδερμίδα ενός ενήλικα, αφού δεν αναδομείτε πλέον ούτε το ίδιο εύκολα, ούτε το ίδιο γρήγορα.

95aae8c9582c818f9348eecb60bd87d5 copy

Στοχευμένη δράση για την ακμή Spot On Blemish Active της Ph.Formula http://www.phformula.gr/

57903

Μάσκα Τhe Body Shop Tea Tree Anti-Imperfection Night Mask, ειδικά σχεδιασμένη για να περιποιείται τη λιπαρή επιδερμίδα

#3. Πολλές γυναίκες δεν αντιλαμβάνονται σωστά πως τα καλλυντικά που φροντίζουν την επιδερμίδα πρέπει να χρησιμοποιούνται την κατάλληλη στιγμή. Για παράδειγμα, οι αντιοξειδωτικές φόρμουλες είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται το πρωί αντί για το βράδυ ώστε να εισχωρούν πιο αποτελεσματικά οι βιταμίνες στο δέρμα. Αντίθετα, τα απολεπιστικά προϊόντα ή όσα περιέχουν ρετινόλη και πεπτίδια, είναι πιο δραστικά τη νύχτα. Στην πρώτη περίπτωση, αυτό συμβαίνει γιατί καθώς κοιμόμαστε ο οργανισμός αποβάλλει με φυσικό τρόπο τα νεκρά κύτταρα, συνεπώς ένα προϊόν που έχει τη συγκεκριμένη δράση θα βοηθήσει ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο άμεσο. Αντίστοιχα στη δεύτερη περίπτωση, φόρμουλες που περιέχουν ρετινόλη ή πεπτίδια χρειάζονται περίπου 8 ώρες “ανεμπόδιστης” εργασίας για να δράσουν σωστά, οπότε τι καλύτερο από την ώρα του ύπνου που το δέρμα είναι καθαρό, χαλαρό και προστατευμένο από εξωτερικές επιθέσεις.

Gentle Rose Exfoliator copy

Scrub Προσώπου Gentle Rose Exfoliator της Elemis. https://elemis-greece.com/

black pine 3d sculpting firming and nourishing active oil

Korres Serum Black Pine/Μαύρη Πεύκη για 3D Ανόρθωση Περιγράμματος & Ολική Σύσφιγξη