5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σωστό ξύρισμα των ποδιών σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σωστό ξύρισμα των ποδιών σου

Κάποια λάθη τα κάνεις κι εσύ σίγουρα

Ένα αρκετά ενοχλητικό –και βαρετό αν μας ρωτάς- πράγμα που πρέπει να κάνουμε το καλοκαίρι είναι το ξύρισμα των ποδιών. Πόσο μάλλον όταν αυτό πρέπει να γίνεται περίπου ανά δύο μέρες, μιας και οι τρίχες μεγαλώνουν σχετικά γρήγορα. Και για να σου το κάνω ακόμη πιο δύσκολο, θα αναφερθώ και σε εκείνες τις στιγμές που μεγαλώνει εσωτερικά κάποια τρίχα, δημιουργώντας ενοχλητικά σπυράκια.

Υπάρχουν κάποια πράγματα ωστόσο που μπορείς να κάνεις εάν θέλεις να ελαττώσεις την εμφάνιση αυτών των σημαδιών και το γύρισμα της τρίχας.

 • Κάνε συχνά απολέπιση
  Μία τρίχα μπορεί να «γυρίσει» όταν το θυλάκιο της φράσσεται με νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό το φράξιμο μπορεί να αναγκάσει μια τρίχα να αναπτυχθεί εσωτερικά, αλλά η τακτική απολέπιση (μία φορά την εβδομάδα) θα αποτρέψει τη δημιουργία νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος.
 • Χρησιμοποίησε πολύ καλό ξυραφάκι
  Το α και το ω στο ξύρισμα των ποδιών σου, είναι το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς. Φρόντισε, λοιπόν, το δικό σου να μην έχει μία μόνο λεπίδα -πόδια ξυρίζεις, όχι γένια- ούτως ώστε και καλύτερο αποτέλεσμα να έχεις και να μην είναι κατακόκκινα τα πόδια σου την επόμενη μέρα από κοψίματα και ερεθισμούς. Ακόμη καλύτερα μπορείς να επενδύσεις σε μία αποτριχωτική μηχανή.

Δες και αυτό: 5 tips για να αποφύγεις τους ερεθισμούς από το ξύρισμα

 • Θυμήσου τον αφρό ξυρίσματος
  Αν χρησιμοποιείς ξυραφάκι, είναι πολύ σημαντικό να βρεις και την ιδανική κρέμα ξυρίσματος. Θα δώσει μια επιπλέον ολισθηρότητα στο δέρμα, διασφαλίζοντας ότι οι λεπίδες δε θα σέρνονται και θα αποφύγεις και οποιοδήποτε κόψιμο. Διάλεξε έναν αφρό, ο οποίος δεν θα περιέχει οινόπνευμα, προκειμένου να μην υπάρξει αφυδάτωση του δέρματος.
 • Ξύρισε προς τη σωστή κατεύθυνση
  Το ξύρισμα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μεγαλώνει η τρίχα, σημαίνει ότι αυτή θα κόβεται με μεγαλύτερη ευκρίνεια και επομένως είναι πιθανότερο να αναπτυχθεί εσωτερικά, κάτω από το δέρμα. Θυμήσου, λοιπόν, να ξυρίζεις προς την ίδια κατεύθυνση με την ανάπτυξη της τρίχας για να αποφύγεις κάτι τέτοιο.
 • Φρόντισε τα πόδια σου μετά το ξύρισμα
  Και αφού έχεις κάνει όλα όσα πρέπει για το σωστό ξύρισμα των ποδιών σου, μετά απαιτείται και η ανάλογη φροντίδα. Το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να τους απλώσεις μία καλή ενυδατική κρέμα, προκειμένου να μαλακώσουν και να ξαναβρούν τη χαμένη τους υγρασία.

Αν παρ’ όλα αυτά ανακαλύψεις ένα κόκκινο σημάδι –γυρισμένη τρίχα δηλαδή- θα πρέπει να κάνεις το εξής. Εάν δεις ότι η τρίχα είναι αρκετά βαθιά κάτω από το δέρμα μην μπεις στον πειρασμό να την πειράξεις. Αν πάλι είναι σχετικά εμφανής με το μάτι, πάρε μία αποστειρωμένη βελόνα και αφαίρεσε τη με προσοχή, χωρίς να σπάσεις την κύστη που δημιουργήθηκε.

Διάβασε ακόμη: Χρησιμοποιείς ξυραφάκι; 7 χρήσιμα tips που πρέπει να ξέρεις!