Ήξερες πως υπάρχει ένας αισθητήρας που σου δείχνει πόσο υγιές είναι το δέρμα σου;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ήξερες πως υπάρχει ένας αισθητήρας που σου δείχνει πόσο υγιές είναι το δέρμα σου;

Ναι, υπάρχει και φέρει την υπογραφή του αγαπημένου μας brand

Η La Roche-Posay και η L’Oréal αγαπούν πραγματικά το δέρμα και το έχουν αποδείξει εδώ και δεκαετίες παράγοντας τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά. Στα εργαστήρια της εταιρίας, οι επιστήμονες εργάζονται αδιάκοπα δημιουργώντας cutting edge φόρμουλες και τεχνολογίες που έχουν σαν στόχο όχι μόνο να κάνουν το δέρμα μας ομορφότερο αλλά και να λύσουν κάθε του πρόβλημα. Η μεγαλύτερη καινοτομία ωστόσο ήρθε αυτή την εβδομάδα και παρουσιάστηκε στο Las Vegas! Είσαι έτοιμη να γνωρίσεις τον φορέσιμο αισθητήρα που μετρά το pH της επιδερμίδας σου;

myskintrackph exploded

Το My Skin Track pH από τη La Roche-Posay είναι ο πρώτος φορέσιμος αισθητήρας που, σε συνδυασμό με μια συνοδευτική εφαρμογή, επιτρέπει την εύκολη μέτρηση των ατομικών επιπέδων του pH του δέρματος και τη δημιουργία εξατομικευμένων προγραμμάτων περιποίησης, με στόχο την καλύτερη φροντίδα του δέρματος. Είναι ένας μικρός, λεπτός και εύκαμπτος αισθητήρας, αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά τεχνολογίας εξατομικευμένης περιποίησης για τη L'Oréal, τον παγκόσμιο ηγέτη στην ομορφιά. Όντας η πρώτη φορέσιμη συσκευή που μετρά τα ατομικά επίπεδα του pH του δέρματος με χρήση τεχνολογίας μικρορευστομηχανικής, συλλαμβάνει, μέσω ενός δικτύου μικροκαναλιών, ιχνοποσότητες ιδρώτα από τους πόρους του δέρματος παρέχοντας ακριβή μέτρηση του pH μέσα σε 15 λεπτά. Το My Skin Track pH απέσπασε το Βραβείο Καινοτομίας «Best of Innovation» του CES για το 2019, στην κατηγορία Φορέσιμων Τεχνολογικών Προϊόντων (Wearable Technology Products). Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικό το pH της επιδερμίδας;

photo 1

«Η επιστημονική και ιατρική κοινότητα γνωρίζει εδώ και καιρό τη σχέση ανάμεσα στα επίπεδα pH του δέρματος και στις κοινές δερματικές παθήσεις που εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν καθημερινά», λέει ο Guive Balooch, Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος του L’Oréal Technology Incubator, παραρτήματος του Τμήματος Έρευνας & Καινοτομίας της L’Oréal. Το pH μπορεί να είναι από όξινο έως βασικό, και η κλίμακα μέτρησής του κυμαίνεται από το 0 μέχρι το 14. Το pH του υγιούς δέρματος εμπίπτει στην ελαφρώς όξινη περιοχή και κυμαίνεται ανάμεσα στο 4,5 και στο 5,5. Όταν το pH χάνει την ισορροπία του, είτε λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων είτε λόγω υποκείμενων παθήσεων, μπορεί να πυροδοτήσει φλεγμονώδεις αποκρίσεις. Οι αποκρίσεις αυτές ενδέχεται να οδηγήσουν σε συνήθη δερματικά προβλήματα που περιλαμβάνουν την ξηρότητα, το έκζεμα και την ατοπική δερματίτιδα.

photo 2

Ενώ οι προηγούμενες μέθοδοι μέτρησης των επιπέδων του pH του δέρματος απαιτούσαν τη χρήση άκαμπτων ηλεκτρονικών συσκευών και μεγάλα δείγματα ιδρώτα, το My Skin Track pH συλλέγει, και χρησιμοποιεί για τη διεξαγωγή ακριβών μετρήσεων, ανεπαίσθητες ποσότητες ιδρώτα. Λειτουργεί μέσω μιας απλής διαδικασίας δύο βημάτων:

  • Ο χρήστης τοποθετεί τον αισθητήρα στο εσωτερικό του βραχίονα, αφήνοντάς τον σταθερό για 5-15 λεπτά –έως ότου οι δύο κεντρικές κουκκίδες αλλάξουν χρώμα.
  • Έπειτα, ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή My Skin Track pH και φωτογραφίζει τον αισθητήρα. Χρησιμοποιώντας έναν προηγμένο αλγόριθμο, η εφαρμογή διαβάζει τη μέτρηση του pH, καθώς και την τοπική απώλεια ιδρώτα του χρήστη –τον ρυθμό εφίδρωσης του δέρματος, αξιολογώντας την υγεία του δέρματος και προτείνοντας, σε εξατομικευμένη βάση, προϊόντα La Roche-Posay για τη φροντίδα του δέρματος και την αποκατάσταση της ισορροπίας του pH.
my skin track ph flexible

«Το pH είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες της υγείας του δέρματος», λέει ο δερματολόγος της La Roche-Posay Δρ. Thomas Luger. «Είναι κάτι για το οποίο με ρωτούν συχνά οι ασθενείς μου, όμως, μέχρι σήμερα, ήταν πολύ δύσκολο να μετρηθεί το pH έξω από το περιβάλλον ενός κλινικού εργαστηρίου. Αυτό το εργαλείο έχει τη δυνατότητα τόσο να εμπνεύσει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν πιο υγιεινές συνήθειες σε ό,τι αφορά την περιποίηση του δέρματός τους, όσο και να προσφέρει στους επαγγελματίες υγείας έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο να συνιστούν θεραπείες.»

photo 3

Το My Skin Track pH θα παρουσιαστεί, σε πρώτο στάδιο, το 2019 μέσω επιλεγμένων δερματολόγων της La Roche-Posay στις ΗΠΑ, με στόχο να συγκεντρωθούν νέα στοιχεία και, τελικά, να τεθεί ως προϊόν στη διάθεση των καταναλωτών. Εμείς εννοείται πως ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε και… φοβόμαστε για το το θα δείξει! Stay tuned για περισσότερα νέα…