Ρετινόλη: 6 μύθοι και αλήθειες για αυτό το μαγικό συστατικό

Μαρία Ροδίτη
Ρετινόλη:  6 μύθοι και αλήθειες για αυτό το μαγικό συστατικό

Μιλάμε για το πιο hot συστατικό στον κόσμο του skincare!

Κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει διαφορετικά θέματα με την επιδερμίδα της. Άλλη έχει ξηρό δέρμα, άλλη πιο λιπαρό ή με περισσότερες ρυτίδες και προβλήματα. Αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι η κάθε μία θέλει άλλα πράγματα ή -για να το πούμε καλύτερα- άλλα προϊόντα. Κι όμως, υπάρχει ένα προϊόν που μπορεί να καταπολεμήσει τις ρυτίδες, τη χαλάρωση, τα σπυράκια, τις πανάδες, τους διεσταλμένους πόρους, ακόμα και το θαμπό δέρμα και δεν είναι άλλο από τη ρετινόλη.

Η ρετινόλη είναι το talk of the town στον κόσμο του skincare το τελευταίο διάστημα και όχι άδικα. Ουσιαστικά, αυτό το θαυματουργό συστατικό συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών, βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, απολεπίζει ήπια και τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου. Με δύο λόγια, κάνει θαύματα και γι΄ αυτό οι διάσημες κυρίες του Hollywood την επιλέγουν με κλειστά μάτια.

woman in white crop top 2092474

Επειδή, όμως, κυκλοφορούν αρκετοί μύθοι γύρω από τη λατρεμένη (ναι, την αγαπάμε) ρετινόλη, βρήκαμε τώρα την ευκαιρία και σου εξηγούμε στην παρακάτω gallery όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρεις για αυτό το μαγικό συστατικό, ώστε να μην έχεις καμία απορία και με σιγουριά να την εντάξεις στην beauty routine σου.

Διάβασε ακόμα: Μη φοβάστε τη Ρετινόλη!