4 λάθη που κάνεις στο ντεμακιγιάζ και βλάπτουν την επιδερμίδα σου

Μαρία Ροδίτη
4 λάθη που κάνεις στο ντεμακιγιάζ και βλάπτουν την επιδερμίδα σου

Μάθε πώς θα τα διορθώσεις!

Το ντεμακιγιάζ είναι ένα απαραίτητο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς κάθε γυναίκας και θα πρέπει να το κάνεις ευλαβικά κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο. Άλλωστε, το αίσθημα της αφαίρεσης του make up και του καθαρού προσώπου είναι υπέροχο, ειδικά μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα.

Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες κάνουν ορισμένα λάθη κατά τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ με αποτέλεσμα να βλάπτουν την επιδερμίδα του προσώπου και να μην το καταλαβαίνουν. Δες αναλυτικά τι λάθη κάνεις και πώς μπορείς να τα διορθώσεις.

Αφαιρείς το μακιγιάζ από τα μάτια στο τέλος.

Πρώτα αφαίρεσε το κραγιόν, στη συνέχεια το μακιγιάζ στα μάτια και τέλος, ασχολήσου με όλο το πρόσωπο. Ακολουθώντας αυτή τη σειρά, θα είσαι σίγουρη ότι κάθε περιοχή έχει καθαριστεί σωστά.

demaquillage

Τρίβεις δυνατά για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητο και το έντονο τρίψιμο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα και κατ’ επέκταση τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Επομένως, μην χρησιμοποιείς πολλή πίεση όταν ξεβάφεσαι.

Χρησιμοποιείς γαλάκτωμα προσώπου στα μάτια.

Η περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητη και γι΄αυτό το λόγο υπάρχουν ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ. Μη χρησιμοποιείς στα μάτια το γαλάκτωμα που προορίζεται για το πρόσωπο.

eyebrow

Ξεχνάς να καθαρίσεις τα φρύδια σου.

Τα φρύδια είναι μέρος του προσώπου και συσσωρεύεται και εκεί make up ή μολύβι φρυδιών που μπορεί να χρησιμοποιείς. Δε θα πρέπει, λοιπόν, να ξεχνάς να τα ξεβάφεις με το γαλάκτωμά σου.

Διάβασε ακόμα: 5 μυστικά για να επαναφέρεις τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά σου