Αυτό είναι το απόλυτο skincare συστατικό για ενυδατωμένη επιδερμίδα

Μαρία Ροδίτη
Αυτό είναι το απόλυτο skincare συστατικό για ενυδατωμένη επιδερμίδα

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, εμείς θα σε πείσουμε!

Το skincare εκτός από μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ομορφιάς είναι και ανάγκη της επιδερμίδας. Σίγουρα κι εσύ θα έχεις διαμορφώσει μια ρουτίνα (πρωί και βράδυ) που θα χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα ή gel, ορό και ενεργά συστατικά που συμβάλλουν στην καθυστέρηση της πρόωρης γήρανσης και των λεπτών γραμμών, αλλά και στη λάμψη του δέρματός σου.

Υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C, ρετινόλη και γλυκολικό οξύ είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που μπορεί να έχεις δοκιμάσει- κι αν όχι- σίγουρα έχεις ακούσει άπειρες φορές. Σε αυτό το θέμα, λοιπόν, δε θα σου αναλύσουμε κάποιο από τα παραπάνω συστατικά. Τα έχουμε αναλύσει, άλλωστε, ουκ ολίγες φορές. Εδώ θα μιλήσουμε για τη γλυκερίνη.

Πρόκειται για ένα συστατικό, το οποίο -αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαφημισμένο- έχει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα και του προσώπου και του σώματος. Ειδικότερα, η γλυκερίνη είναι ένα ισχυρό ενυδατικό συστατικό, το οποίο λειτουργεί ως σφουγγάρι, που εμποτίζει με υγρασία το δέρμα και το διατηρεί «γεμάτο» και ενυδατωμένο.

enydatwsi glykerini

Είναι ένα φυσικό συστατικό που υπάρχει σε όλα τα λιπίδια φυτικής ή ζωικής προέλευσης. Μπορεί να προκύψει συνήθως από τα λίπη ζώων, από το πετρέλαιο και από τα έλαια της σόγιας, της καρύδας ή του φοίνικα. Η γλυκερίνη που βρίσκεται στα skincare προϊόντα είναι κυρίως φυτικής προέλευσης και ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Κι αν αναρωτιέσαι σε τι προϊόντα υπάρχει η γλυκερίνη, η απάντηση θα σε ενθουσιάσει: ΠΑΝΤΟΥ. Μπορείς να τη βρεις σε οποιοδήποτε skincare προϊόν. Από καθαριστικά προσώπου μέχρι ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος, αντηλιακά και αντισηπτικά χεριών, η γλυκερίνη είναι πανταχού παρούσα και σε όλες τις εκδοχές της λειτουργεί ενυδατικά. Αν συνδυαστεί, μάλιστα, και με άλλα ενεργά συστατικά, η υγρασία «κλειδώνει» στην επιδερμίδα και το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο ισχυρό. Απίστευτο, δε συμφωνείς;

enydatwsi swmatos

Αν ως τώρα, βέβαια, δεν έχεις κάποιο καλλυντικό που να περιέχει γλυκερίνη, μη σκας! Μπορείς να πάρεις ένα μπουκαλάκι γλυκερίνη από το φαρμακείο και να προσθέσεις μερικές σταγόνες στα προϊόντα που χρησιμοποιείς, ώστε να ενισχύσεις την ενυδατική τους δράση. Δοκίμασέ το και θα μας ευγνωμονείς!

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα πιο κολακευτικά χρώματα βερνικιών με βάση την επιδερμίδα σου